Филип Зеленски с експозиция в Градска художествена галерия в Благоевград

Филип Зеленски ще представи изложба „Продуктов дизайн“ в Градска художествена галерия в Благоевград.  Официалното откриване ще се проведе на 3 юли (вторник) от 18.00 часа. Експозицията представя 21 вдъхновяващи обекта – 14 предмета от стъкло и 7 от метал. Всички те са създадени от Филип Зеленски и произведени от Glass Studio S.A в България и Гърция. Предметите са пропътували света и в момента се намират на 6 континента – Европа, Африка, Северна и Южна Америка, Азия и Австралия в луксозни и престижни хотели и ресторанти.

Филип Зеленски е продуктов и интериорен дизайнер почти 20 години. Неговата креативна личност ясно се забелязва във всички му проекти. Филип Зеленски обединява вдъхновението с практичността в своите продукти. Репутацията му е на дизайнер иноватор и артист, който не се страхува да поема рискове и предизвикателства в работата си.
Авторът признава, че музата му, при създаване на селектираните за изложбата уникални обекти, идва от заобикалящата го среда – природата, архитектурата, музиката, изкуството и предмети от ежедневието.

В събота( 7 юли) от 13.00 часа ще се проведе второ откриване на експозицията, за всички жители и гости на града, които няма да успеят да присъстват във вторник. Изложбата ще бъде позиционирана в Градска художествена галерия до 17 юли 2018г.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене