Победителка от „Пирин фолк“ –Сандански смая Казахстан

Талантливата българска певица Ани Ненова спечели престижен конкурс в Казахстан за изпълнение на песни на… казахстански език.

Целта на музикалната надпревара е да се изпълняват творби на големия местен композитор Бейбит Оралулъ. Макар местният език да е доста труден, 23-годишната Ани успява да впечатли публика и оценители. Самият композитор е във възторг и страшно развълнуван от изпълнението на българката. Друг член на журито казва, че това е един от случаите, когато изпълнението е по-добро от оригинала.

„Беше сериозна битка! 24 подбрани гласа, едни от най-добрите певци на Казахстан, Азербайджан, Киргизстан, Узбекистан и др. Сред които имаше оперен певец и оперна певица, всички участници са професионални музиканти, някои все още учат в консерватория, други са я завършили и преподават в консерватория, част от тях са ръководители на вокални групи. Огромна конкуренция. Щастлива съм, че се запознах с тези хора. Невероятни гласове, невероятни хора. Организацията беше изключително добра, адмирации към екипа. Много съм щастлива, че бях част от това събитие!“, коментира емоционално младата певица.

Ненова е изключително доволна от организаторите от Казахстан, които са се справили на световно ниво. Звукът и осветлението в залата са били отлични, а на всички участници са били поети разходите за пътуване и настаняване. Раздадени са много награди, като паричните са надминали 5000 евро.

Въпреки крехката си възраст Ани вече има сериозен опит в музикалните изяви. По-рано през годината тя се появи на сцената на телевизионното предаване „Гласът на България“, а по-рано в кариерата си има участие и в конкурса за фолклорна песен „Пирин фолк“ в Сандански. Има още десетки изяви в конкурси в цялата страна, но вече може да се похвали и с международен успех. Нейната отлична музикална подготовка се случва в студия „Гласове“ при народно читалище „Наука-1870″ в град Троян.

Иво Ангелов

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене