Районно мюфтийство – Благоевград проведе редовно заседание с имамите

 

          На 25 юни тази година (понеделник) Районно мюфтийство – Благоевград проведе редовно заседание със служителите си имами. То се състоя на две места – в Якоруда и в Гоце Делчев.

          Като част от дневния ред на състоялата се работна среща беше направен разбор на провелата се през изминалия месец Рамазан Национална кампания в подкрепа на ислямското образование. С гордост и удовлетворение беше отчетено, че тази година на територията на благоевградското мюфтийство приходите за кампанията са с 40% по-високи от миналогодишните.

          Акцентът на заседанието беше поставен върху въпроса за провеждането на тазгодишните летни коран-курсове, като активно участие в срещата взеха ръководителите на курсовете.

          Присъстващите обърнаха внимание на актуалните въпроси, свързани с организацията и провеждането на коран-курсовете през лятото, както и на проблемите, които обикновено съпътстват реализацията. Подчертана беше важността на сработването и екипната работа между колегите, както и черпенето на положителния опит едни от други по отношение на провеждането на курсовете. Също така районният мюфтия Айдън Мохамед подчерта колко е важна активността на имамите.

          В рамките на състоялото се заседание беше гласуван и излъчен и 5-членен екип, който да отговаря за организацията и провеждането на регионалното състезание по Основни познания за исляма за благоевградско. „Целта е самите коран-курсове да организират състезанието в края на лятото, а не организацията да е от някаква централизирана система, която коран-курсовете да не чувстват като своя“. – обясни районният мюфтия Айдън Мохамед.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене