Съдът гледа делото срещу Цветан Цветанов за присвояване

Цветанов

Софийският градски съд днес ще заседава по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, по което той е подсъдим за присвояване на 50 000 лева.

Делото започна за 26 март и се гледа по съкратена процедура, при която не се разпитват всички свидетели. Очаква се днес да бъде разпитан бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров.

Прокуратурата повдигна обвинението срещу Цветан Цветанов на 22 ноември миналата година. Според обвинителния акт бившият вътрешен министър през периода от 23 декември 2011 г. до май 2012 г. е присвоил пари от бюджета на МВР с цел да набави облага за бившия директор на РЗБОП Орлин Тодоров. На него му е било платено трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения по ЗМВР, в общ размер на около 50 000 лева. МВР беше конституирано като граждански ищец по това дело и представи иск за парите.

Съдебният състав е с председател съдия Десислав Любомиров. И по това дело Цветанов е с мярка за неотклонение „подписка“, а прокуратурата му наложи и мярка за процесуална принуда „забрана за напускане на пределите на Република България“.

offnews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене