Свържете се с нас

Култура

Нов тираж на вулгарния роман СХЕМА от Веселин Стаменов!

Публикувано

на

Веселин СТАМЕНОВ

Веселин СТАМЕНОВ

Вулгарният роман на годината! Една от най- четените и продавани книги в България – СХЕМА на нашия колега Веселин Стаменов, излезе днес с нов тираж, след като пилотния беше напълно изчерпан. Новината излезе първо на неговата авторска фейсбук страница – Веселин Стаменов – писател.

Книгата е един от „топ“ продуктите в сайтовете за онлайн продажби store.bg и www.ozone.bg, също така поръчките от новия тираж не спират да валят на личната фуйсбук страница на автора. Книгата СХЕМА е уникална по своя род, защото е една от малкото „забранени“ книги за продалжба в мрежата за разпространение на печатни продукти в България. Тя видя бял свят миналата година и първите и дни на съществуване, бяха белязани с изключителен скандал – веригата ХЕЛИКОН отказа да я разпространява с официално писмо до издателите от Топ Медия Пресс, въпреки, че преди това управителката на склада им госпожа Вълкова, заяви тираж за продажби.

До ден днешен не стана ясно защо СХЕМА беше изгонена от официалната търговия, така както не става ясно защо преди дни беше свалено прадеване на Милен Цветков, например. Всички говорят за цензура, а не са прави- трабва да се говори за автоцензура, което е много по страшно и скандално. Въпреки всичко обаче читателите се оказаха по силни от „силните на деня“ които видимо се уплашиха от СХЕМА и я поискаха през интернет и социалните мрежи. Сакаш на пук на автоцензурата. И ето нов тираж за СХЕМА, нов живот на скандалната книга… “ Значи всичко е имало смисъл…“, споделя доволен Веселин Стаменов пред Топ Преса и отказва повече коментар с думите :

„Каквото съм имал да казвам съм го казал в книгата….“ 

УНИКАЛНА ВИДЕО ПРЕЗЕНТАЦИЯ И ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА СХЕМА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК И ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ ТУК : 

коментара

Култура

Музеен урок по родолюбие, проведоха вчера в Гоце Делчев

Публикувано

на

Вчера, в късния следобед, Общински исторически музей в Гоце Делчев организира провеждането на музеен урок по родолюбие, посветен на 146-та годишнина от гибелта на Васил Левски. В събитието се включиха ученици от основни и средни училища в града, както и ученически клубове по история. Участниците в урока представиха живота и делото на Апостола и дискутираха на тема „Заветите на Левски и наследството, което ни е оставил“.

Целта на този нестандартен за учениците урок бе, да изразят собствените си изводи за това, как разбират заветите на Левски и как ние, съвременните българи трябва да ги тълкуваме. Темата на урока бе подбрана така, че да провокира у учениците познания извън учебния материал по история.

„Левски е познат на всички нас. Апостола е най-съвършения синтез на мисъл и воля, на живот и дело. За това у него няма колебание, няма раздвоение“, каза Златка Симеонова, служител в общинския исторически музей в Гоце Делчев, организатор на събитието.

коментара

Продължете с четенето

Култура

Лъвовете от Трето ОУ скачаха геройски в деня на отбелязване на 146 години от обесването на великия Васил Иванов Кунчев

Публикувано

на

Ученици и учители от Трето ОУ отбелязаха 146 години от героичната гибел на Апостола на свободата със състезание „Лъвски скок“ и кратка литературна програма.

Ученици от V клас рецитираха стихотворения, а малките певци от „Вокална група“, под ръководството на своя ръководител г-жа Узунова, изпяха красиви български песни, посветени на Васил Левски.

След емоционалната програма се проведе и състезанието „Лъвски скок“, което е традиционен за Трето ОУ „Братя Миладинови“ и се провежда вече три десетилетия.

Кът със снимки, портрет и мисли на идеолога на българската национална революция, разказаха за живота и дейността на Васил Иванов Кунчев, а 6-метровият български трибагреник засили още повече патриотичното чувство на всички присъстващи.

По четирима представители от всички класове (две момчета и две момичета от I – VII клас), скочили най-много в предварителните серии, премериха сили и постигнаха завидни резултати.

След оспорвана надпревара, с бурната подкрепа от всички ученици, бяха отличени най-добрите участници в състезанието. Те бяха наградени с медали от г-н Каракиев – начален учител.

На мероприятието присъстваха и много родители, и гости на иновативното Трето ОУ.

Организатори бяха: Комисията по ритуализация и Спортна комисия към Трето ОУ.

Списък на медалистите:

КЛАСИРАНЕ – МОМЧЕТА

I – IV КЛАС

I място – Георги Главчев – IV а (2,00 м)

II място – Ерик Колджиев – IV а

III място – Юлиан Стефанов – IV б

V – VII КЛАС

I място – Иван Занев – VII а (2,40 м)

II място – Рикардо Сепетчиев – VII а

III място – Георги Шагов – VI б

КЛАСИРАНЕ – МОМИЧЕТА

I – IV КЛАС

I място – Мария Дюлгерова – IV б (1,88 м)

II място – Ели Халачева – IV а

III място – Марина Зайкова – IV б

V – VII КЛАС

I място – Магдалена Петелова – VII а (2,15 м)

II място – Снежана Костадинова – VII б

III място – Лилия Малакова – VII б

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ