Свържете се с нас

Култура

Нов тираж на вулгарния роман СХЕМА от Веселин Стаменов!

Публикувано

на

Веселин СТАМЕНОВ

Веселин СТАМЕНОВ

Вулгарният роман на годината! Една от най- четените и продавани книги в България – СХЕМА на нашия колега Веселин Стаменов, излезе днес с нов тираж, след като пилотния беше напълно изчерпан. Новината излезе първо на неговата авторска фейсбук страница – Веселин Стаменов – писател.

Книгата е един от „топ“ продуктите в сайтовете за онлайн продажби store.bg и www.ozone.bg, също така поръчките от новия тираж не спират да валят на личната фуйсбук страница на автора. Книгата СХЕМА е уникална по своя род, защото е една от малкото „забранени“ книги за продалжба в мрежата за разпространение на печатни продукти в България. Тя видя бял свят миналата година и първите и дни на съществуване, бяха белязани с изключителен скандал – веригата ХЕЛИКОН отказа да я разпространява с официално писмо до издателите от Топ Медия Пресс, въпреки, че преди това управителката на склада им госпожа Вълкова, заяви тираж за продажби.

До ден днешен не стана ясно защо СХЕМА беше изгонена от официалната търговия, така както не става ясно защо преди дни беше свалено прадеване на Милен Цветков, например. Всички говорят за цензура, а не са прави- трабва да се говори за автоцензура, което е много по страшно и скандално. Въпреки всичко обаче читателите се оказаха по силни от „силните на деня“ които видимо се уплашиха от СХЕМА и я поискаха през интернет и социалните мрежи. Сакаш на пук на автоцензурата. И ето нов тираж за СХЕМА, нов живот на скандалната книга… “ Значи всичко е имало смисъл…“, споделя доволен Веселин Стаменов пред Топ Преса и отказва повече коментар с думите :

„Каквото съм имал да казвам съм го казал в книгата….“ 

УНИКАЛНА ВИДЕО ПРЕЗЕНТАЦИЯ И ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА СХЕМА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК И ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ ТУК : 

коментара

Култура

На 20-ти септември православната църква почита паметта на Свети великомъченик Евстатий.

Публикувано

на

Легендата разказва, че преди приемането на християнството Евстатий носел името Плакида и бил възпитан в етническите традиции. Но след време осъзнал, че тези традиции са грешни и приел християнството със съпругата си Теопистия и двамата им синове Агапий и Теопист.

Цялото семейство било подложено на изпитания от Христос. Най-напред изгубили имуществото си и живели в нищета. Евстатий разбрал, че приятелите му били до него само заради богатството му.

След това семейството се преселило там, където никой не ги познавал – в Египет. Но там Теопистия била отвлечена от разбойници, а след това синовете му се изгубили в пустинята. И така Евстатий останал сам и бил принуден на извършва тежък труд. Но въпреки всички изпитания Евстатий останал верен на вярата. След 15 години Евстатий отново бил повикан от императора, походът завършил с успех и Плакида бил провъзгласен на главен военачалник на цялата армия. След това той открил сред двамата войници синовете си. На едно тържество пък той разпознал в една от слугините съпругата си и цялото семейство се събрало заедно.

Но радостта им била кратка, тъй като пълководецът отказал да се включи в езически ритуали и признал пред императора, че отдавна е приел християнството. Тогава той заповядал цялото семейство да бъде подложено на мъчения, а по-късно те починали.

Телата им били погребани от праведни християни и чудотворните им мощи днес се намират в базиликата „Свети Евстатий“ в Рим.

На 20-ти септември имен ден празнуват Евстати, Евстатий, Евстатия, Евстатиела, Стати, Статка, Статко. Желаем ви много здраве, щастие и успехи!

коментара

Продължете с четенето

Култура

Депутат и кмет по стъпките на Тодевата чета! Почетоха банскалията Радон Тодев

Публикувано

на

Депутатът от ППГЕРБ Ал. Мацурев и кметът на Банско направиха преход по стъпките на Тодевата чета вчера, в деня на почит към героизма на банскалията Радон Тодев и неговата чета. Депутатът, кметът, общински съветници и младежи от ГЕРБ, осъществиха преход, който започна от село Годлево, до Радонов гроб: Целта ни беше да преминем по стъпките на легендарната чета, която през 1903 година превежда през планината бягащите от турския башибозук българи от Македония.

След няколкодневен преход четата на Радон Тодев влиза в последното си сражение с настъпващия враг, докато цивилното население се изтегля в безопасност в свободна България. В битката загиват Радон Тодев и четниците му, които преди да влязат в бой, приживе са опяти в Банско, защото са били с ясното съзнание, че отиват на сигурна смърт. Тяхната саможертва позволява на хиляди българи да се спасят от озверелите поробители.

За участниците в събитието беше даден курбан благословен от отец Георги Касапинов., написа депутатът Мацурев в личната си страница.

struma.com

 

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2018
П В С Ч П С Н
« авг.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ