Експерт с много важна информация: На какво обезщетение имаме право при провалена почивка?

Лошото време проваля плановете на хората, но трябва да различим няколко хипотези, обясни в „Денят започва“ Игнат Арсенов, изпълнителен директор на Европейския потребителски център за България.

При първата хипотеза – когато почивката вече е започнала, ние сме там на място има два варианта – единият да сме си купили пакетна почивка с с туроператор и всичко организирано, а вторият – сами да сме си организирали транспорт, хотел и резервация, обясни Арсенов.

Игнат Аресенов: Ако нашата почивка е пакетна – трябва да искаме съдействие от туроператор и неговия представил на място, да ни съдейства, да ни прибере вкъщи, да организира транспорта или да ни намери алтернативно място, където да спим, докато ни прибере вкъщи поради огромното бедствие. В тези случаи ние нямаме право на допълнително обезщетение за това, че сме прекара лошо вместо на плажа, коментира Арсенов, а причината е, че това е природно бедствие и няма как да се влияе на времето.

За тези, които сами са си организирали почивката и транспортът е техен, ще трябва да си организират възможността да се приберат, подчерта той.

Той подчерта, че когато човек напусне хотела си по-рано – заради лошото време – той няма да има право на обезщетение, тъй като договорът е прекратен поради извънредни обстоятелства, каквото е лошото време.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене