Танцова формация „Годлево“ с европейско признание

Танцова формация „Годлево“ към НЧ „Христо Ботев 1997“ с. Годлево получи признание за своето достойно представяне на VII Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2018“ в град Хисаря.

Танцовият състав е отличен със званието „Балкански вицешампион“ в категория обработени танци. Това не е първото им участие на шампионата, от което те се връщат с приз. През 2013 г. Ансамбъл „Годлевче“ получи грамота от най-голямата структура за фолклорни фестивали – Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали и свидетелство от организаторите на Старопланинския събор „Балкан фолк 2013″.

Музикалните празници “Евро фолк 2018” се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF. Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк 2018” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства – Старопланински събор “Балкан фолк”.

В него ежегодно участват от 9 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори. Характерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно в ефира на Европа.

С тези дейности се изпълнява основната цел на Музикалните празници “Евро фолк” — „Светът е телевизия за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности на масмедиите“. Запазването на многообразието на основните традиционни ценности и идентичността на различните националности, е гаранция за еволюцията на цялото човечество.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене