Заразна епидемия грози с. Господинци, дядо и баба експлоатират оставените си внучета

– Господин Куртов, раз­кажете за зрителите на Топ Преса, какъв е проблема с вашия съсед, който само на няколко метра от вашето жилище е затворил живот­ните си при ужасяващи ус­ловия.

– Проблемът е следният. Улицата така наречената от нас дерето, е напълнена с торове боклуци, бълхи, кър­лежи, гледат на 5 метра от къщата ми около 20, 30 овце, които са в окаяно състояние. На тая улица живеят много малки деца, те отиват всяка сутрин на детска градина, заедно с овцете, с козите се прибират. Сами можете да видите изядените деца от бълхи и кърлежи. Цялата махала имаме една голяма молба, понеже всички патим и страдаме от двама чове­ка, доколкото знаем, има заповед от кмета на община Гоце Делчев, че повече от 4, 5 овце, кози или каквото и да е животно не могат да се отглеждат в центъра на селото. Този проблем за нас е мно­го голям и с най-голямо уважение и с най-голя­ма молба към кмета на общината, както и към Топ Преса, ви умолява­ме, ако може нещо да се на­прави. Живе­ем в 21-и век не сме в изо­ставени села.

– А какво е отношението на местния кмет на село Господинци към този про­блем?

– Проблема към местния кмет е отнесен много отдав­на, с жалби, с какво ли не, но кметът каза, че е непоси­лен да реши този проблем, защото той, вика, ги е преду­преждавал много пъти, но те не взимат никакви мерки, може би той не взима неща­та присърце, но аз мисля, че е по силите му да реши този проблем.

– Доколкото разбрах, той живее тук с изоставени деца от сина му, които живеят при много лоши условия, може ли да кажете нещо по този въпрос?

– Мизериите са неопису­еми. Тия деца живеят много лошо, нямат нито тоалетна, нито баня, чакат ги от учили­ще да се върнат да изкарат козите, овцете, изкарват ги някой път в 3 , в 5 часа, бле­ят по цял ден, понеже чакат децата да им пасат овцете. Доколкото знам, получават помощи около 400 лева за двете деца, вземат ли помо­щи, дядо им е редовно в кръч­мата, напива се като магаре с техните пари. Вместо да им купи дрехи, понеже децата ходят с разпокъсани дрехи, ненахранени, неизкъпани.

– Истина ли е, че дори ня­мат вода и канализация в тоалетната, която е външна при това и всичко отива ди­ректно по улицата?

– Еми тая, която използват, няма канализация, тя изтича на самата улица, това е ви­дно,, всичко могат да видят вие заснехте, а вътре в са­мата къща нямат баня, имат една чешма долу на двора и от там имат вода, аз не знам как могат да се изкъпят тези деца, аз съжалявам за тия деца.

– Досега никой ли не е се­зирал до някоя обществе­на организация за положе­нието. Първо за вас, за тая потенциална зараза която може да се носи и епидемия дори, особено лятно време и за състоянието на децата, защото това което разказва­те е просто ужасяващо.

– И преди това сме пуска­ли жалби от цялата махала до общината, нека да дойдат да видят и сами да се убедят, да видят за какво става въ­прос.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене