Освободиха предсрочно селски кмет

венцислав валеов

Общинската избирателна комисия в Симитли прекрати предсрочно пълномощията на кмета на симитлийското село Полена Венцислав Валеов.

Решението е по постъпило искане от Венцислав Валеов за освобождаване от длъжност. В молбата си Валеов е излочил лични мотиви.

Членовете на ОИК са уважили молбата на Валеов и с решение са прекратени предсрочно пълномощията му. Решението на ОИК ще бъде изпратено в ЦИК, която трябва да предложи провеждането на частични избори за кмет на село Полена.

Очаква се датата на извънредния вот да бъде определена с указа на Президента. По всяка вероятност частични избори в селото ще има през месец юли.

До произвеждането на нов избор селото ще се управлява от временно изпълняващ длъжността кмет на кметство. Съгласно законовите разпоредби, вр.и.д кмет ще бъде избран от Общински съвет Симитли, по предложение на кмета на общината. Общински съвет Симитли ще заседава на 27-ти май, вторник, в дневния ред е включен и избор на вр.и.д. кмет на село Полена.

Венцислав Валеов управляваше село Полена от ноември 2007 година до настоящият момент. Той бе втори мандат кмет от Коалиция “Бъдеще за община Симитли”.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене