Свържете се с нас

Бизнес

ВИДЕО: Турският посланик откри нов модерен термален център на веригата REGNUM в село Баня

Published

на

  • Новият термален и СПА център „REGNUM BANYA TERMAL & RECREATION CENTER” в разложкото село Баня бе официално открит. Лентата прерязаха кметът на община Разлог – Красимир Герчев, посланикът на Турция в България – Хасан Улусой,  и собственикът Уфук Йозтюрк, който стопанисва и „Регнум Банско Апарт Хотел & СПА”.

Новата придобивка на селото дава възможност за балнео и СПА отдих и лечение при прекрасно съчетание на природата с лековитата минерална вода. Обектът се намира в близост до едни от най-значимите и посещавани археологически обекти в село Баня, които са и паметници на историята и културата –  Римската и Турска баня.

Бурхан Немотлу, директор на „Регнум” ООД за България, изказа специална благодарност към кмета Красимир Герчев за диалога и създадените отлични условия за развитие на бизнес инвестиции в областта на балнео и СПА туризма в село Баня. Курортът е един от най-добре развиващите се и предлагащи уникални условия за отдих и туризъм.

„Подобна инвестиция сама по себе си добавя огромно значение и възможности за отличаването на село Баня като туристически курорт с висок клас предлагани услуги, в съчетание сред най-добрите дадености – минерална вода и природа. Разкриват се нови работни места”, заяви кметът на Разлог.

Фирмата на собственика развива дейност в седем области с годишен оборот от над 10 милиарда долара. Изборът му да инвестира средства в село Баня е показател за намерените и добре разработени възможности  за развитие на туризъм.


Вашето ново място, където да се насладите на настоящия момент и да се порадвате на живота! Кога, ако не сега?!?

Миналото няма как да бъде променено, можем само да си вземем поука от него. Бъдещето може да бъде планувано, но не винаги зависи изцяло от нас, затова е излишно да се притесняваме предварително за него. Нека се концентрираме върху настоящия момент, за да изпитаме истинската наслада от живота. Да се порадваме на слънчевите лъчи, които галят тялото ни и ни зареждат с енергия. Да се отпуснем в топлата минерална вода, наслаждавайки се на прекрасното чувство на безтегловност. Водата ще отнеме всичките ни тревоги, ще ни освободи от напрежението и ще ни зареди с положителни емоции. 

За да бъде преживяването наистина съвършено, ние ще се погрижим и за другите ви сетива: ще ви поднесем здравословни и питателни храни и напитки. Ще ви освежим с тематични летни коктейли, на които ще можете да се насладите, докато релаксирате в басейна. Пул-барът ни разполага със седящи места в самия басейн, за да ви осигури тази изключителна наслада.

Не пропускайте да посетите и на нашата сауна или парна баня. Те ще подготвят тялото ви за последващите процедури.  След което се отпуснете в деликатните ръце на нашите масажисти, за да отнемат от тялото ви и последната частица напрежение. Те ще ви отведат в един изцяло нов свят на наслада и релакс. Кожата ви ще стане нежна и приятна на допир като на новородено. Мускулите ви ще се отпуснат и няма да ви се иска да станете от масажната маса. Но ще го направите, защото сме подготвили още наслади за сетивата…

“Regnum Banya Thermal & Recreation Center” открит плувен басейн с минерална вода и детска секция, открито джакузи с минерална вода.

Всички гости на хотел Регнум Банско Апарт Хотел & СПА ще ползват безплатно “Regnum Banya Thermal & Recreation Center”. 

За тяхно удобство ще бъде осигурен и безплатен трансфер по разписание.

коментара

Бизнес

Таксиметраджии в Благоевград настояват за по – високи цени на превозваческата услуга

Публикувано

на

С 10 стотинки да се вдигне минималният праг на цената на таксиметровите услуги в Благоевград, искат от Сдружението на таксиметровите превозвачи в областния център на Пиринско. Предложението няколко пъти се обсъжда съвместно с Общинска администрация и се очаква да се внесе за решение на сесия на местния парламент до края на лятото.

„Цените в Благоевград не са вдигани от 4 години, в момента минималният праг е 65 стотинки за дневна и 75 стотинки за нощна тарифа“, обясни председателят на сдружението Росен Начев.

Искането на бранша е цените да станат съответно 75 стотинки и 85 стотинки за светлата и тъмната част от денонощието. Предлага се началната цена също да скочи с 10 ст. – от 69 ст. на 79 ст.

„Обединихме се около становището максималните цени в Благоевград засега да не се вдигат и да останат съответно 1 лев за дневна и 1,10 лв. за нощна тарифа. Дори при това поскъпване Благоевград ще остане сред градовете в България с най-ниски цени на таксиметровите услуги и ще продължи да е плътно в долния край на ценовата листа за страната. Масовите курсове в града са около 2 лв. в момента, очакванията ни са с увеличението да поскъпнат максимално с 20-30 стотинки, което не е много. Все пак не сме социална услуга, макар че в Благоевград изпълняваме функцията на обществен транспорт“, коментира Р. Начев.

Причината за исканото поскъпване той мотивира с многократното увеличение на разходите през последните 4 години, на първо място горивата, които дори по време на преговорите се вдигнали за пореден път.

Превозвачите признават, че очакват лек отлив на клиенти при въвеждане на новите тарифи, но обясняват, че се търси златната среда клиентите да са защитени от нереално високи цени, а таксиметраджиите – от нелоялна конкуренция.

В момента в Благоевград такситата са между 450 и 500, колкото е  горната граница, гласувана от общинските съветници, без да я надвишават. Всяка година местният парламент разглежда и утвърждава минималните и максимални цени за превоз заедно с броя на колите. Очакванията на шофьорите от бранша са исканото увеличение да се гласува на редовната юлска сесия на ОбС, но това едва ли ще стане, тъй като предложението още не е огласено на сайта на общината, където трябва да отлежи един месец, преди да стигне до обсъждане на парламентарно заседание.

pirinsko.com

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Бизнес

Как така фирмата на кмета на Фъргово печели обществените поръчки в селото и региона?

Публикувано

на

Фирмата на кмета на сатовчанското с. Фъргово Венци Кацаров започва строителство на открити рудници за добив на скално-облицовъчни материали в землището на селото върху площ от 204 334 кв. м. ЕТ „Силвия Кацарова-Венци“, в която водеща е пишещата се за управител кметска съпруга Силвия, пуска хидравличен чук, багер и булдозер в участъците Брезите, Кърпово и Тиклата в находището за гнайсошисти „Фъргово“. Тук ще бъдат изградени 3 депа за земна маса и 5 – за скална. Изземването на минната маса ще се извършва на стъпала от по 2,5 и 5 метра, а обработката на материалите ще се прави ръчно с шила и чукове. Добитите плочи фирмата ще кара за допълнителна обработка в цех за обработка на скално-облицовъчни материали в с. Сатовча. Предвижда се минимален годишен добив от 1800 куб. м полезни изкопаеми, което съответства на около 27 000 кв. м. плочи. Обектът ще се експлоатира за максималния концесионен срок от 35 г.

Фирмата на Силвия Юлиянова Кацарова започва работа на обекта, след като в продължение на 2 г. с разрешение на Министерския съвет прави геоложко проучване в района. То бе и причината съселяните на кметската фамилия на няколко пъти да се оплакват пред медиите, че кметът им разкопава и техни ниви, а други наводнява и ги прави неизползваеми. Въпреки че те посочиха как машините на Кацарови дълбаят опасно точно под далекопроводите и над водопровода, отвеждащ вода до пет села, последствия нямаше.

Междувременно се оказа, че освен с добив на облицовъчен материал, кметската фирма редовно печели и обществени поръчки, свързани главно с дърводобив. През последните години тя например е спечелила поръчка на Държавно ловно стопанство „Дикчан“ за дърводобив в участък с прогнозно количество дървесина 1222 м куб. лежаща маса на стойност 31 607 лв. без ДДС, друга поръчка на „ДГС Гоце Делчев” за сеч, извоз и рампиране на 1204 куб. м строителна дървесина и дърва за огрев на стойност 33 697 лв. без ДДС и т. н.

Факт е, че В. Кацаров е един от най-дейните селски управници – наред с дейността на фирмата и кметуването наскоро гръмна скандал и че е уредил майка си с държавни субсидии, без тя да гледа тютюн, но и по този параграф му се размина.

 

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2018
П В С Ч П С Н
« юни    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ПОПУЛЯРНИ