(ВИДЕО) На 145 зрелостници на ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев тържествено връчиха дипломите

145 абитуриенти от най-старото учебно заведение в Гоце Делчев, Природо-математическата гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев  на което само след няколко години предстои да честват неговата 100-годишнина, с традиционна тържественост връчиха дипломите за завършено средно образование. Тази година випуск 2018 за ПМГ-то се гордее със своите 91 отличници, от които 7 са абсолютни отличници за целия гимназиален образователен етап.

„Днес стъпвате в живота като зрели, самостоятелни хора, които ще бъдат орисани да избират, да вземат решения, да имат цели и да постигат своите върхове“, каза в приветственото си слово към абитуриентите, директорът на гимназията, Елка Божикова.

Сред гостите на тържеството бе и заместник кметът на община Гоце Делчев  и областен лидер на БСП , Валери Сарандев. Като връчи дипломите на абсолютните отличници той благодари за приносът им в издигане авторитета на общината не само в България, но и в чужбина.

По традиция, всяка абитуриентска паралелка, преди да им бъдат връчени дипломите изнесоха собствена програма с много самоирония и закачки което създаде невероятно настроение на събитието.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене