Цветелина Хаджиева: Несравнимо е усещането да се докоснеш и потопиш в истинското, живото, което идва единствено от незаменимата природа!

Топ Преса предлага поредна среща с вдъхновяваща млада дама, която се справя с няколко дини под крехката си мишница – професия: психолог, който работи с хора с хранителни нарушения; хоби: изработване на натурална козметика от пчелни продукти, спорт и маратонски бягания; призвание: майка на малката си дъщеричка Сиянка. Това е Цветелина Хаджиева.

Здравей, Цвети представи се на нашите читатели…

– Здравейте! Казвам се Цветелина Хаджиева. Държа природата здраво в себе си, защото знам че тя е неизменна част от мен и аз от нея! А храната – истинската храна е здраво впримчена в професионалното ми развитие като психолог, работещ с хранителни разстройства, блогър на сайт за здравословен начин на живот, кетъринг експерт на „Хапка”, силно мотивиран и ентусиазиран бегач на дълги разстояния (спортът е моята втора природа), като смятам, че добрата форма се вае неизменно с две основни неща – добра храна и оптимална спортна дейност.  Затова на тема хранене и спорт, трудно усещам, че настъпва момент, в който трябва да спра да говоря ;). Живо се интересувам от храната и спорта от научен ъгъл, как се формират навиците за здравословен начин на живот и необходимите предпоставки да се случи това. Говоря за храна, преподавам за храна, пиша за храна, търся нови вкусове на различни кътчета из Земята, анализирам и изучавам храната, обичам малките удоволствия, които те карат да изстръпнеш от експлозията на уникално съчетани вкусове…. И твърдо вярвам, че всичко започва и свършва с храната. И както често се случва, това не е всичко. И понеже обожавам природата с нейните неизменни и уникални ресурси, които са истинска даденост, от които единствено трябва да се възползваме и пазим, в същото време, не мога да устоя на натуралната козметика, която сама правя – Well-being, тя е истинско благополучие за кожата и косата. Несравнимо е усещането да се докоснеш и потопиш в истинското, живото, което идва единствено от незаменимата природа.

Кажи как започна с това? Кой ти даде първият урок за това нещо? Къде се научи да ги правиш? От къде се снабдяваш?

След като избрах да водя здравословен начин на живот, който включва съзнателно  здравословно хранене и спорт, реших, че е съвсем естествено да приложа такава грижа и върху кожата си. Отказах се от изкуствената, синтетична козметика, в която се съдържат парабени и започнах да приготвям козметиката си сама. Маслата, които използвам ги поръчвам от специализирани сайтове, които предлагат 100% чисти, био масла. В основата на козметиката са вложени кокосово масло, пчелен (непречистен восък, съдържащ всички полезни вещества) и какаово масло.

Един въпрос. Аз съм човек, който всеки ден хапва по една пица с една малка количка, да речем. Вредно ли е?

Да, определено не е здравословно, не носи никаква полза за тялото, напротив дори, затормозява го, защото това е силно преработена храна. Съставките в нея са непълноценни и не носят на тялото качествена, оптимална енергия, която да му даде жизненост и тонус. Това е нежива храна, такава, която не идва в естествен вид, а е подложена на преработка, която променя нейния химичен състав и структура

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене