Експерти по екология се произнесоха: Дърветата в центъра на Благоевград са опасни не заради чадърите, а заради неправилното им поставяне

Наскоро след публикация в Топ Преса бяха отрязани две дървета. Припомняме, че получихме сигнал от разтревожени граждани: Дървото е наполовина изсъхнало, клони падат от силният вятър и е доста опасно за преминаващите по пешеходната ул. „Тодор Александров“. Община Благоевград взе мерки.

Експертна група направи оглед, при който е установено, че дървото не е в добро състояние. С оглед осигуряване на безопасността на гражданите г-н Васил Бачев – управителят на общинска фирма „Биострой“ изпрати екип, който да отстрани дървото. Превантивно бяха премахнати и орязани още няколко болни дървета. Експерти по екология установиха, че дърветата се увреждат от теловете, на които са закрепени чадърите.

Тук разбира се не казваме, че не трябва да има чадъри. Всеки разбира, че това е една от атракциите на Благоевград. Това което не е направила фирмата, която ги е поставила е телта, която минава покрай дървото да е гумирана или омотана с нещо по обемно, за да не се впива в кората на дървото.

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене