Бившият кмет на село Рупите с адресна регистрация в с. Първомай, системата го прихвана като мигрант

Бившият кмет на село Рупите Андон Спасов е с адресна регистрация в село Първомай, разбра едва вчера българския дисидент, след справка в ЕСГРАОН при община Петрич. Спасов обяснява случилото се с грешка в системата, която е била настроена така, че да бори мигрантите в община Петрич.

Това е станало когато той е пребивавал в съседна Македония в родната си къща в Скопие. И там обаче той няма адресна регистрация и от 1998 година живее нелегално, въпреки че къщата му е наследствена и доскоро в нея е пребивавала майка му и сестра му. В момента в нея живее само родственицата му, която също като Спасов е учителка. Грешката с адресната регистрация в съседното село Първомай, където дисидента се води че живее на улица „Маркова скала „№6, всъщност е поправима грешка, смята Антон Спасов.

Той има трудов стаж от три години в местно училище, и вероятно за това е регистриран на този адрес в най-голямото село в община Петрич. Вчера Спасов написа молба до кмета на Петрич в която иска съдействието му, за нова адресна регистрация, в родното му село Рупите, предвид идващите избори.

Венко Стефанов

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене