Паднал ел. кабел в близост до две къщи в село Долно Спанчово, едва не ги подпали

 Две къщи в село Долно Спанчово едва не се подпалиха от паднал в нива до тях ел-кабел. Инцидентът станал около 8. 30 часа и благодарение на намесата на десет души от селото огънят е бил потушен. Първоначално пожара възникнал в нива, която се намирала в съседство с две от къщите в селото.

 Той е видян от съседите на живущите в къщите в близост до огъня, които първи се отзовали на мястото и с подръчни средства го угасили успешно. Пожарна кола не е викана за помощ, тъй като местните хора сами се справили. Кметицата на селото Силвия Мицева призна, че е имало опасност огъня да плъзне в домовете на съселяните и. “Благодаря на хората, които предотвратиха разрастването на пожара. Благодарение на общите усилия двете къщи са спасени, както и всичко, което е имало там и по дворовете.

 Няма нанесени материални щети. Единствено хората в двете къщи са се отървали с уплаха. “, каза по телефона управникът на село Долно Спанчово, Силвия Мицева вчера. Хубаво е, че са предприели самоинициатива, но в такива случаи, е препоръчително да се търси помощта на пожарната, посъветва местните хора шефът на РСПБЗН-Петрич, ст. инспектор Стоян Тилев.

Венко Стефанов

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене