Гоце Делчев повлече крак! И Сандански иска курортно село!

 Собственици на вилни постройки събират подписка за придобиването на нов статут на местностите Попина лъка и Туричка черква над Сандански, където са недвижимите им имоти. Преди време специална делегация бе на посещение в община Гоце Делчев, където разговаря с кмета Владимир Москов. Градоначалникът им разясни изцяло процедурата, която трябва да се извърви, за да се случи промяната на статута. Преди години община Гоце Делчев направи това с местността Попови ливади, която вече е село.

 Превръщането им в курортни селища ще улесни инвестирането на средства в инфраструктурата, ще може да се кандидатства и по европейски проекти. По този начин ще се стигне до развитие на туризма в района.

 В двете местности има и доста незаконни постройки, които са в горски фонд. „С промяната на статута на местностите ще има ясни правила за узаконяването на теци незаконни вили. Трябва обаче да се знае, че ще се увеличат данъците за собствениците им, след като Попина лъка и Туричка черква станат курортни селища”, заяви кметът на община Сандански – Кирил Котев.

 Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене