Евакуираха служителите на Дирекция „Социално подпомагане“ след авария в ел. таблото – за пореден път

 Всички работещи в петричката дирекция „Социално подпомагане“ бяха евакуирани в 9. 30 часа сутринта вчера, след като от старо ел. табло започнало да хвърчат искри. З0 служители насядаха по пейките пред сградата, в очакване аварията да бъде поправена. Те бяха евакуирани по най-бързия начин от директорът на дирекцията в Петрич, Гинка Александрова.

 В очакване на помощният персонал, който е отговорен да отстрани възникналата авария, тя разпредели на открито , пред погледите на всички присъстващи работата на екипите. Така само за десет минути докато още не бе възстановена аварията, работата на дирекция „Социално подпомагане „ влезе в работен ритъм и не се почуства липсата на служителите, които излязоха на терен, във всички села, които се обслужват. Директорът Гинка Александрова сподели веднага след инцидента:
“Стана късо съединение в ел. таблото. Чуха се пижикания в ел. мрежата. За безопасността на хората, разпоредих, всички да напуснат сградата“.

 Директорката не е сигнализирала нито до ЧЕЗ, нито петричката пожарна, а само до подчинените и от службата, които се занимават с поддръжката на сградата и в частност с електричеството.
Докато чакат проблема да бъде отстранен служители се притесняваха, че е възможно компютрите им, да изгърмят, след поредната авария в ел. захранването.

Венко Стефанов

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене