БЪЛГАРСКИЯТ РОНАЛДОСЕ ИЗМЪКВА ЗА МЕЛЕТО

 Без затвор, но с условна присъда или глоба вероятно ще се размине пернишкият двойник на Роналдо – Даниел Златков, за боя пред дискотека в Благоевград. Това прогнозират запознати с разследването на базата на доказателствата.

 Двете медицински експертизи, назначени на него и на другия участник в боя – Оливър Златков, вече са готови. Те сочат Даниел Златков като извършител на побоя, а Оливър като потърпевш.
Травмите по Оливър са определени от експертите като средна телесна повреда. Разследването трябва да приключи до месец, а след това да бъде внесен и обвинителен акт. На базата на всички доказателства прокурорът ще трябва да прецени дали да свали наказателната отговорност от спортиста и да поиска само административно наказание, или да настоява за по-тежки санкции.
„Тъй като Даниел Златков няма други криминални прояви, най-вероятно този път ще отърве зандана. По закон, ако имаше други утежняващи вината обстоятелства, можеше да откара и до 6 години в пандиза за средна телесна“, прогнозират запознати с разследването.

 Мелето стана в началото на март тази година. Бившият футболист, който по това време вече се изявява като ММА борец, е на дискотека в Благоевград заедно със съпругата си и приятели. На излизане среща 21-годишния Оливър.

 „Излизайки от дискотеката със съпругата ми и наша приятелка, видях няколко момчета, които явно ни чакаха отпред. Първо Оливър ми каза, че винаги си е мечтал да се бие с мен. Аз му отказах. Тогава той започна да обижда съпругата ми с думи, които не искам да повтарям. Тогава го ударих“, разказва Даниел Златков, който попада в ареста заради спречкването.

 Записи от охранителни камери са заснели боя. Според прокуратурата няма съмнения, че БГ Роналдо е понабил 21-годишния рекордьор на „Гинес“ по набирания на лост Оливър. Даниел също има травми, които са документирани и анализирани в отделна експертиза.

 Версията на бития Оливър потвърждава и управителят на дискотеката, пред която се заформя схватката.

„Ситуацията беше, че те си говореха най-спокойно, здрависваха се, усмихваха се, след което Златков нанесе удар на Оливър и боят започна. Към края имаше и суплес“, разкрива управителят на дискотеката, който е свидетел на спречкването.

 Братът на пострадалия Оливър твърди, че Даниел Златков дори не се е опитал да се свърже с тях след побоя, за да се извини

 Дани Златков обаче твърди точно обратното – че позвънил два пъти, но никой не вдигнал телефона.

 „Най-вероятно ще се наложи и очна ставка между двамата замесени, тъй като версиите им са много различни. Но при всички случаи става дума за емоционална реакция от страна на Златков в състояние на афект“, коментират разследващите.

 В рамките на насрочено заседание магистратите ще трябва да преценят дали срещу Даниел Златков има достатъчно доказателства, за да получи присъда.

 Самият Оливър също се е заканил да съди Даниел Златков до дупка. Смята да заведе граждански иск, защото пернишкият Роналдо е провалил подготовката му за поредния рекорд по набирания, с който смятал да влезе в Книгата на Гинес.

Силвия Стояновя

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене