ВИДЕО: Над 40 участника се включиха в традиционния крос „Неврокоп тича“ в Гоце Делчев

Ученическит парламент на Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ съвместно с Община Гоце Делчев, организираха традиционния ежегоден минимаратон „Неврокоп тича” който се проведе в събота. В тазгодишното издание на минимаратона се включиха над 40 участника на възраст от 4 до 56 години което говори за ежегодната разрастваща се популярност на традиционната спортна проява в града. Стартовият сигнал на състезанието бе даден от кмета на общината Владимир Москов, като началото на маршрута бе пред входа на НПГ „Димитър Талев“ на бул . „Гоце Делчев“. Маршрутът продължи през ул. „Стара планина“ и включвайки се по ул. „Ал. Стамболийски“, финалната лента която бе опъната близо до Домът на културата бе скъсана от многократният победител в конкурса, Илиян Дробенов.

Участниците бяха разпределени в четири категории като от всяка категория бяха излъчени  тримата най-бързи бегачи.

Най-напред, кмета на общината, Владимир Москов връчи две специални награди  – на 4-годишната Мария Филчева за най-малък участник и на 56-годишният Ангел Каравчев за най-възрастен участник в минимаратона.

КЛАСИРАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ПО КАТЕГОРИИ

Категория мъже над 19 години:

Иван Кирев бе най-бърз в категорията, след него се нареди Иван Гушков и трети Нейтън Дейкънсън

Категория мъже до 19 години:

Първи е Илиян Дробенов, многократния победител в категорията, втори е Исмет Пачеджиев и трети, Петко Милчев.

Категория момчета до 7 клас:

Победител в категорията е Кирил Кирев, втори – Йоан Дробенов и трети, Филип Чулв.

Категория момичета до 12 клас:

Александра Самандова е победител в категорията, втора е Ана-Мария Хджиангелова а третото почтено място зае Румяна Дамбанова

 Всички победители в различните категории класирали се до трето място получиха и парични награди съответно: за първо място 200 лв., за второ място 100 лв., и за трето място 50 лв. коитобяха осигурени от Община Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене