Състезанието “По пътя на римляните” стартира на 16 юни

Община Разлог тази година поставя началото на състезанието “По пътя на римляните”, което е за колоездачи. До момента по предварителни записвания ще присъстват над 100 професионални спортисти от възрастови групи „Юноши старша възраст“ и „Мъже елит“.

Надпреварата за „Купа Долчини“ се провежда за четвърта поредна година у нас. Професионалните колоездачи ще стартират на 16 юни от „Хотел „Хот Спрингс и Спа“ в посока към село Баня и Разлог.

Там ще бъде старт/финала на 8-те колоездачни обиколки, които трябва да направят между трите населени честа – Банско, Разлог и Баня. Общото разстояние, което колоездачите ще изминат на 16 юни е 124 км.

На 17 юни ще се проведат две състезания. Критериум по точки за професионалните колоездачи и изкачване до хижа „Вихрен” за любителите колоездачи.

В критериума категория „Юноши старша възраст“ ще направят 36 обиколки, а „Мъже елит“ ще направят 42 обиколки с дължина на обиколките от 1150 метра.

На 17 юни ще се проведе и старт за любителите колоездачи, те ще се състезават в три категории – мъже, жени и ветерани.

Ще изминат разстоянието от Банско до хижа Вихрен.

Колоездачното състезание се организира от екипа на „Hot Springs Medical & Spa Hotel” съвместно с Българския Колоездачен Съюз и общините Банско и Разлог.

„Тази година поставяме началото на един проект за популяризиране на туризма в красивата разложка котловина. Колоездачният спорт е великолепен начин за привличане на туристи от България и от други държави“, заяви Явор Капитанов, управител на хотел „Хот Спрингс“ в Баня. Състезанието ще бъде ежегодно. „Нашата цел е следващата година да бъде включено и в календара на Международния Колоездачен Съюз (UCI), което означава, че ще бъде отразено от Евроспорт и други световни медии”, увери Любослав Венков, управител на фирма „Долчини“, която има дългогодишен опит в провеждането на колоездачни турнири.

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене