Свържете се с нас

Новини

ТЕЦ „Бобов дол“ ще гори слама и дърва покрай въглищата

Публикувано

на

ТЕЦ „Бобов дол“ не изпитва недостиг на въглища – въпреки закритите рудници за подземен добив в мините в Бобов дол и в страната, каза изпълнителният шеф на централата инж. Емил Христов.

В складовете има достатъчно гориво. Междувременно от дружеството са внесли искане в екоминистерството за издаване на разрешително да използват като гориво биомаса, смес от слама и дървени отпадъци.

ТЕЦ „Бобов дол “ работи с един от блоковете си и произвежда за денонощие около 3 300 мегаватчаса електроенергия. Предстои включване и на втори блок при очаквано повишаване на потреблението на ел енергия през туристическия сезон. Един от 230-мегаватовите блокове изгаря по около 7 500 тона въглища на денонощие, казаха специалисти.

Освен от открития рудник в Бобов дол, въглища се карат и от мини „Перник“ и мини „Брикел“. Така въглищата си остават основното гориво за централата. А ако получи разрешение да гори слама и дървени отпадъци, това няма да доведе до никакви екологични проблеми и замърсявания на атмосферния въздух и изобщо няма да предизвика екопроблеми за района, каза по повод опасенията, коментарите и недоволството на жителите на близкото с. Големо село, че изгарянето на отпъди ще доведе до вредни емисии при работата на централата, изпълнителният директор инж. Емил Христов.

/кмета

коментара

Реклама
loading...

Новини

Супер измамница от Петрич се изправя пред съда за ползване на фалшиви документи пред Агенция по вписванията и други институции

Публикувано

на

Районна прокуратура – Петрич  предаде  на съд В.К. за извършени от нея престъпления – съзнателно ползване на неистински официални и частни документи.

Само за периода  от м. януари 2012 г. до м. април 2013 г., обвиняемата В.К. сто и четири пъти е представила по електронен път, чрез интернет портала на търговския регистър, пред служители на Агенция по вписване при Министерство на правосъдието, платежни нареждания за платени парични такси.

За целта тя използвала както електронния си подпис, така и такъв на адвокат В.Г., като на въпросните вносни бележки бил придаден вид, че са издадени от офис на банкова институция.

 По този начин било удостоверявано действителното плащане на такси за обявяване на Годишен финансов отчет на различни фирми. Размерите им варирали от петнадесет до осемдесет лева.

Освен тези случаи обвиняемата В.К., отново чрез интернет портала на търговския регистър, представяла Съгласия с образец от подписа, по чл. 141, ал. 3 от Търговския закон, с положени върху тях нотариални заверки. На тези документи бил придаден вид, че са извършени от нотариус с район на действие град Петрич.

Със заверките се удостоверявало полагането на подписи на различни лица от Македония, Сърбия, Германия, както и от населени места в Благоевградска област, в качеството им на управители на фирми, че са съгласни да бъдат избрани като такива и да ръководят дейността на съответните дружества.

Подвизите на обвиняемата супер измамници  продължават , като по подобен начин пред Агенцията по вписванията се удостоверявали и промени в обстоятелствата по партидите на фирмите – положена нотариална заверка върху договор за продажба на дружествен дял.

В двадесет и седем случая обвиняемата В.К., чрез използване на електронни подписи, съзнателно се ползвала с неистински частни документи – пълномощни от собственици на различни фирми. С тях се доказвало, че те упълномощили адвокат В.К. да ги представлява пред Търговския регистър при Агенцията по вписване.

По електронен път пред компетентен орган обвиняемата използвала неистински документи, с които собственици на фирми доказвали истинността на заявените от тях обстоятелства и приемането на представените за обявяване актове. С протоколите на собственици на капитала и от общи събрания на фирми се доказвало приемането на финансовите отчети и да не се разпределя натрупаната печалба.

Престъпленията били извършени от обвиняемата В.К. през различни периоди от м. януари 2012 г. до м. юни 2015 г.

Предстои делото да продължи в съда.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Филип Чулев победител н вътрешно училищния турнир по тенис на маса във Второ ОУ , второто място зае Георги Дерменджиев при момичетата първенци са Александра Бутилова и Мелина Газиева

Публикувано

на

Второ основно училище „Гоце Делчев“ излъчи своите победители в проведеният от 10-ти  до 14-ти декември вътрешно училищен турнир по тенис на маса.  Участие в турнира взеха 47 състезатели от 5-ти,6-ти и 7-ми клас като  момичетата  които се състезаваха бяха 32 на брой а момчетата 15.

Безспорен победител при  момчетата във финалното класиране, където конкуренцията бе най-голяма стана  Филип Чулев ,а второто място зае Георги Дерменджиев.
При момичетата с много добра техника победител стана Александра Бутилова, на второ място бе класирана Мелина Газиева.

 Ръководството на школото поздрави всички участници в турнира като им пожела много техничност и  още по големи  успехи.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ