Свържете се с нас

Новини

ТЕЦ „Бобов дол“ ще гори слама и дърва покрай въглищата

Публикувано

на

ТЕЦ „Бобов дол“ не изпитва недостиг на въглища – въпреки закритите рудници за подземен добив в мините в Бобов дол и в страната, каза изпълнителният шеф на централата инж. Емил Христов.

В складовете има достатъчно гориво. Междувременно от дружеството са внесли искане в екоминистерството за издаване на разрешително да използват като гориво биомаса, смес от слама и дървени отпадъци.

ТЕЦ „Бобов дол “ работи с един от блоковете си и произвежда за денонощие около 3 300 мегаватчаса електроенергия. Предстои включване и на втори блок при очаквано повишаване на потреблението на ел енергия през туристическия сезон. Един от 230-мегаватовите блокове изгаря по около 7 500 тона въглища на денонощие, казаха специалисти.

Освен от открития рудник в Бобов дол, въглища се карат и от мини „Перник“ и мини „Брикел“. Така въглищата си остават основното гориво за централата. А ако получи разрешение да гори слама и дървени отпадъци, това няма да доведе до никакви екологични проблеми и замърсявания на атмосферния въздух и изобщо няма да предизвика екопроблеми за района, каза по повод опасенията, коментарите и недоволството на жителите на близкото с. Големо село, че изгарянето на отпъди ще доведе до вредни емисии при работата на централата, изпълнителният директор инж. Емил Христов.

/кмета

коментара

Реклама
loading...

ГЕРБ

Георги Динев: Честито Благовещение

Публикувано

на

В днешния ден, Благовещение, християните възпоменават радостното за всички събитие: Ангел Божий донесъл на Дева Мария вест за скорошното явяване на отдавна очаквания Спасител.

“Радвай се благодатна,
Господ е с тебе; благословена си ти между жените.
Дух Светий ще слезе върху ти, и силата на Всевишния ще те осени,
затова и Светото, Което ще се роди от тебе, ще се нарече Син Божии.”
Благовещение е празник, честван у нас преди десетилетията и като Ден на майката, 
като духовен семеен празник и на света Богородица.

Честито Благовещение,

честит празник, майки!

с пожелания за вяра, надежда, любов и много благи вести.

С уважение, Георги Динев

Народен представител от 44-то Народно събрание

коментара

Продължете с четенето

Новини

Над 600 декара брезова и борова гора  унищожи голям пожар край сатовчанското село Ваклиново , дежурни екипи остават на място и през нощта 

Публикувано

на

Голям пожар гасиха днес повече от  8 часа , жители на селата Кочан, Осина, Ваклиново, противопожарни екипи на РСПБЗН –Гоце Делчев, общинския доброволчески противопожарен  отряд  в Сатовча , горски служители с горска техника  и др.

В пожара изгоряха над 600 декара брезова и борова гора в местността „Мараж“  край Ваклиново съобщиха горски  от ДЛС „Дикчан „  които  са оказали  голяма помощ за погасяването на пожара със закараната на място допълнителна  техника – противопожарен автомобил и  тежкотоварен автомобил ЗИЛ. Борещите се мъже с огнената стихия край Ваклиново споделиха че силният вятър е разнасял пламъците във всички посоки което е затруднило гасенето  много .

Пожарът е бил видян преди обяд най- напред от жители на  село Любча които първи  подали сигнал на тел. 112 както в община Сатовча  така и в  ДЛС “Дикчан“ .

 Буквално преди  час  бе погасен  пожара край Ваклиново . За през нощта да следят вятъра  да не разпали нови огнища  на място са останали екипи доброволци .

 Общото мнение за поредния пожар в Сатовчанско е че овчарите масово палят старата трева  за да  излезе по бързо новата за  паша на животните .

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ