ВИДЕО: Заразна епидемия грози с. Господинци, дядо и баба експлоатират изоставените си внучета

Двама жители – „животновъди“ от гоцеделчевското село Господинци създават условия за заразна епидемия от условията на отглеждането на животните си. Единият, Кезим Пилев, държи затворени почти през целия ден около 30 овце и кози при абсурдни условия – животните живеят върху дебел слой изпражнения, стоят гладни до като двете внучета на възраст около 10 и 13 години, изоставени от родителите си, се приберат от училище за да ги изведат на паша. Дядото Кезим изпраща стадото с внучетата си на паша и с това приключват грижите му за животните. Непосредствено до „бивакът“ на овцете са съседските жилища а на пет метра от непоносимата смрад е домът на Валентин Куртов в който има и магазин за хранителни стоки. Ежедневно, децата на семейството му и съседните къщи са нахапани от кърлежи и бълхи което създава реална опасност от зарази не само на съседите но и на цялото село. „Дядото взима помощите за децата и за ден-два ги изпива в кръчмата а внуците му мизеруват“, твърди съседът Куртев. Кезим Пилев живее без вода и баня в къщата си, тоалетната в външна и без канализация и е построена непосредствено до улицата.

Другият „животновъд“ Стефан Кунев, който на около 50 метра над колегата си Пилев отглежда около 130 кози при почти същите условия.

„Никой не ме е информирал за такъв случай! Незабавно ще изпратя съответните общински служители да се запознаят с проблема и ще вземем съответните мерки, особено за децата“, каза кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов в отговор на запитването на Топ Преса.

На нашите зрители и читатели предлагаме потресаващият разказ на съседът, Валентин Куртов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене