Свържете се с нас

ВИДЕО

ВИДЕО: Заразна епидемия грози с. Господинци, дядо и баба експлоатират изоставените си внучета

Публикувано

на

Двама жители – „животновъди“ от гоцеделчевското село Господинци създават условия за заразна епидемия от условията на отглеждането на животните си. Единият, Кезим Пилев, държи затворени почти през целия ден около 30 овце и кози при абсурдни условия – животните живеят върху дебел слой изпражнения, стоят гладни до като двете внучета на възраст около 10 и 13 години, изоставени от родителите си, се приберат от училище за да ги изведат на паша. Дядото Кезим изпраща стадото с внучетата си на паша и с това приключват грижите му за животните. Непосредствено до „бивакът“ на овцете са съседските жилища а на пет метра от непоносимата смрад е домът на Валентин Куртов в който има и магазин за хранителни стоки. Ежедневно, децата на семейството му и съседните къщи са нахапани от кърлежи и бълхи което създава реална опасност от зарази не само на съседите но и на цялото село. „Дядото взима помощите за децата и за ден-два ги изпива в кръчмата а внуците му мизеруват“, твърди съседът Куртев. Кезим Пилев живее без вода и баня в къщата си, тоалетната в външна и без канализация и е построена непосредствено до улицата.

Другият „животновъд“ Стефан Кунев, който на около 50 метра над колегата си Пилев отглежда около 130 кози при почти същите условия.

„Никой не ме е информирал за такъв случай! Незабавно ще изпратя съответните общински служители да се запознаят с проблема и ще вземем съответните мерки, особено за децата“, каза кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов в отговор на запитването на Топ Преса.

На нашите зрители и читатели предлагаме потресаващият разказ на съседът, Валентин Куртов.

 

коментара

ВИДЕО

Коледен турнир по футбол за „Купата на Гоце Делчев“, стартира вчера в късния следобед /ВИДЕО/

Публикувано

на

Второто издание на коледния турнир по футбол на малки вратички за „Купата на Гоце Делчев“, в присъствието на кмета Владимир Москов, стартира снощи в зала „Неврокоп Арена“. Традицията бе положена миналата година, и въпреки символичният награден фонд, близо 200 човека изявиха желание да участват в надпреварата. Турнирът, който се провежда под егидата на общината, е напълно аматьорски и това му придава особен чар. За любителите на играта от неврокопско с пълна сила важи олимпийския принцип „Не е важна победата – важно е участието“. „За нас не са важни наградите, важно е да създадем спортен дух и празнично настроение в очакване на Коледа и Нова година“, споделиха участници в надпреварата.

Близо 100 мераклии за изявят в най-популярният спорт, сформираха 20 отбора без оглед на възраст и населено място. Да участват в турнира и тази година се записаха отбори и от съседни на Гоце Делчев общини. Заедно с резервите, отборите са от по 10 човека, като на терена за съответната среща игравт по шест човека в отбор. Организаторите очакват добра игра и феърплей от страна на всички участници в коледната надпревара. За да се проведат срещите по-прецизно, общината е ангажирала професионални футболни съдии. Срещите от турнирът ще се продължат всяка вечер от 18 ч. до 24 декември в модерната спортна зала „Неврокоп арена“ когато ще се излъчи и отборът-финалист. На официалното закриване, представили на общинската управа и обществени спортни деятели ще връчат съответните купи, медали, грамоти и парични награди на отборите, класирали се до четвърто място.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Мега скандално изобличаване на известен журналист в ефектна далавера!

Публикувано

на

Безпощадно!

Байрактарски и Стаменов с нова концепция – РЕАКЦИИ …

Мега скандално изобличаване на известен журналист в ефектна далавера!

Само в Неудобните!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ