Свържете се с нас

ВИДЕО

ВИДЕО: Заразна епидемия грози с. Господинци, дядо и баба експлоатират изоставените си внучета

Публикувано

на

Двама жители – „животновъди“ от гоцеделчевското село Господинци създават условия за заразна епидемия от условията на отглеждането на животните си. Единият, Кезим Пилев, държи затворени почти през целия ден около 30 овце и кози при абсурдни условия – животните живеят върху дебел слой изпражнения, стоят гладни до като двете внучета на възраст около 10 и 13 години, изоставени от родителите си, се приберат от училище за да ги изведат на паша. Дядото Кезим изпраща стадото с внучетата си на паша и с това приключват грижите му за животните. Непосредствено до „бивакът“ на овцете са съседските жилища а на пет метра от непоносимата смрад е домът на Валентин Куртов в който има и магазин за хранителни стоки. Ежедневно, децата на семейството му и съседните къщи са нахапани от кърлежи и бълхи което създава реална опасност от зарази не само на съседите но и на цялото село. „Дядото взима помощите за децата и за ден-два ги изпива в кръчмата а внуците му мизеруват“, твърди съседът Куртев. Кезим Пилев живее без вода и баня в къщата си, тоалетната в външна и без канализация и е построена непосредствено до улицата.

Другият „животновъд“ Стефан Кунев, който на около 50 метра над колегата си Пилев отглежда около 130 кози при почти същите условия.

„Никой не ме е информирал за такъв случай! Незабавно ще изпратя съответните общински служители да се запознаят с проблема и ще вземем съответните мерки, особено за децата“, каза кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов в отговор на запитването на Топ Преса.

На нашите зрители и читатели предлагаме потресаващият разказ на съседът, Валентин Куртов.

 

коментара

ВИДЕО

ВИДЕО / ВНИМАНИЕ! ЗАПОЧВА 3-ти СЕЗОН НА „НЕУДОБНИТЕ“

Публикувано

на

Онлайн поредицата „Неудобните“ продължава! За радост на едни и тъга на други, тази събота „Неудобните“ стартират епизод 1 от сезон III. „Неудобните“ е  проект на две медии, които се обединиха и създадоха нещо различно. Благоевград Нюз и Топ Преса представят първата по рода си продукция – „Неудобните“. Главният редактор на Благоевград Нюз – Мариета Димитрова, медийният мениджър – Веселин Стаменов и  Методи Байрактарски – зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса обсъждат актуални теми и проблеми на местно и национално ниво.

Главният редактор на Благоевград Нюз – Мариета Димитрова, медийният мениджър – Веселин Стаменов и Методи Байрактарски – зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Uncategorized

ВИДЕО: Ремонт по никое време създава абсолютен дискомфорт на Е-79 преди Благоевград

Публикувано

на

В делничен ден най-натоварения час за работа, пътна агенция прави ремонти и създава тотален дискомфорт на шофьорите по пътя Симитли – Благоевград.

На участъка при картинк пистата, заради поставянето на нова маркировка, се създават километрични опашки.

Топ Преса призовава пътна агенция да помисли за комфорта на шофьорите и да извършва ремонтни дейности в ден и час с по-лек трафик/

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2018
П В С Ч П С Н
« авг.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ