Свържете се с нас

ВИДЕО

ВИДЕО: Заразна епидемия грози с. Господинци, дядо и баба експлоатират изоставените си внучета

Публикувано

на

Двама жители – „животновъди“ от гоцеделчевското село Господинци създават условия за заразна епидемия от условията на отглеждането на животните си. Единият, Кезим Пилев, държи затворени почти през целия ден около 30 овце и кози при абсурдни условия – животните живеят върху дебел слой изпражнения, стоят гладни до като двете внучета на възраст около 10 и 13 години, изоставени от родителите си, се приберат от училище за да ги изведат на паша. Дядото Кезим изпраща стадото с внучетата си на паша и с това приключват грижите му за животните. Непосредствено до „бивакът“ на овцете са съседските жилища а на пет метра от непоносимата смрад е домът на Валентин Куртов в който има и магазин за хранителни стоки. Ежедневно, децата на семейството му и съседните къщи са нахапани от кърлежи и бълхи което създава реална опасност от зарази не само на съседите но и на цялото село. „Дядото взима помощите за децата и за ден-два ги изпива в кръчмата а внуците му мизеруват“, твърди съседът Куртев. Кезим Пилев живее без вода и баня в къщата си, тоалетната в външна и без канализация и е построена непосредствено до улицата.

Другият „животновъд“ Стефан Кунев, който на около 50 метра над колегата си Пилев отглежда около 130 кози при почти същите условия.

„Никой не ме е информирал за такъв случай! Незабавно ще изпратя съответните общински служители да се запознаят с проблема и ще вземем съответните мерки, особено за децата“, каза кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов в отговор на запитването на Топ Преса.

На нашите зрители и читатели предлагаме потресаващият разказ на съседът, Валентин Куртов.

 

коментара

ВИДЕО

НЕУДОБНИТЕ! Жена подложена на ежедневен тормоз, побой, рекет, заплахи за убийство…

Публикувано

на

Нова покъртителна история показва Методи Байрактарски в рубриката си „БЕЗУМИЦИ“

42-годишната Мария разказа истинската история за нейното отвличане. Това което разпространиха медиите не е истината. Тя изля мъката си и страховете си. Имало е ежедневен тормоз, побой, рекет, заплахи за убийство… Гледайте  в онлайн поредицата  „НЕУДОБНИТЕ“.

Вижте и безпощадният коментар на Веселин Стаменов и Мариета Димитрова!

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Класноурочна „симфония“ създадоха учениците и учителите в НПГ в Г. Делчев

Публикувано

на

Интердисциплинарният урок  на тема „Симфония“ бе елегантно предизвикателство да се разчупи класическата урочна рамка и неочаквано, но с фина логичност да се обединят в естествена взаимовръзка биология, химия, физика, музика и литература.

Такъв нестандартен модел на урок бе представен  от преподавателите и учениците в Неврокопска професионална гимназия „Д.Талев“ в Гоце Делчев.   Темата-  феноменът  „Светлина“ –  стартира с библейския текст за сътворението на света , асоциативно се вплете в звуците на „ Четирите годишни времена“ на Вивалди, за да излезе от въображаемия свят на изкуството и да  поеме по реалните пътища на науката, където  светлината бе разгледана от гледната точка на физиката, химията и биологията. Целта на урока бе да се представи връзката между светлина, фотосинтеза, хранителни вещества, здравословно хранене и здравословен начин на живот, като се  използва за обща рамка структурата на музикалното произведение  симфония.  Всички елементи на симфонията намериха оригинално приложение в урока. В него „ симфоничният оркестър“ бе съставен от ученици – научни работници във физически и химически лаборатории, биолози – новатори, диетолози, лекари, фармацевти, спортисти, шеф-готвачи. Учениците експериментираха, доказваха  по химичен път наличието на нишесте и белтъци, също така функционалните групи, които изграждат въглехидратите; представени бяха фазите на процеса фотосинтеза. Научните и експерименталните факти бяха практически вложени в съвети и тестове за здравословно хранене и здравословен начин на живот. Учениците се превъплътиха и в лекари – гастроентеролози и диетолози, провеждащи  импровизирани прегледи; както и във фитнес инструктури, даващи практически съвети за здравословен начин на живот.  Също така полезни ястия бяха предложени и от шеф-готвачите на НПГ. Урокът бе широкоспектърен, многопластов, но най-вече с практическа насоченост и  с висока степен на полезност. В него бяха обединени ученици от 8,9,10 клас с общи интереси по природни науки. Преподавателите използваха богат набор от интерактивни методи и техники на преподаване, но доминиращият бе проектният метод, при който учениците, напътствани от учителите си, сами създаваха и защитаваха своите проектни задачи.

    Интердисципринарният урок бе наблюдаван от старши експерт по природни науки при РУО- Благоевград – г-жа Стоянова, от Ръководството и преподаватели на НПГ,  както и от   преподавателите по природни науки от  училища в общината и от Сатовча.  Неслучайно бе избрана и датата за интерсеното събитие – в наверечието на 22 март – Световният ден на водата.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ