Дон Жуан на благоевградска сцена

Дон Жуан

На 20.01.14г. (понеделник) от 19:00 часа Сатиричен театър „Алеко Константинов” ще гостува на сцената на благоевградския драматичен театър със спектакъла „Дон Жуан от Сохо” от Патрик Марбър.

Постановката е дело на професор Здравко Митков и е адаптация на безкрайно употребявания сюжет за Дон Жуан. Режисьорът споделя, че Дон Жуан изглежда персонаж, обсебен от себичност, но това е бунтът му срещу лицемерното въплъщение на морала, горчиво надсмиване над моралистите, над хората, които изграждат псевдоправила за правилно поведение.

Самата концепция в случая е свързана с това, че видимо той не носи особена биография – възраст, опит, а чисто и просто е един смел и свободен човек в обвързан с условности свят. Всички около него са по-опитни и по-възрастни. А той е в естествената ситуация на човешкия бунт, който се прави в по-ранна възраст.

 Участват: Михаил Сървански, Тони Минасян, Гергана Плетьова, Йорданка Стефанова, Кирил Ефремов, Калин Сърменов, Пламен Великов, Явор Борисов, Янина Кашева, Светломир Радев, Мартин Каров, Жанет  Иванова, Мира Върбанова.

 Билети на касата на ДТ „Никола Вапцаров” Благоевград.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене