SBORNAYA отново стана шампион на Благоевград в „Ариана Аматьорска лига“

Аматьорска лига
снимки: „Ариана Аматьорска лига“

SBORNAYA спечели за втора поредна година регионалния финал за Благоевград от „Ариана Аматьорска лига“ и се класира за Големия финал на петото издание на популярната надпревара за футболисти аматьори.

Благоевградският състав се наложи драматично с 1:0 над Авангард от Сандански във финал, в който един срещу друг се изправиха регионалните шампиони от 2013 и 2012 г.

Двата съперника, които се познават добре от предишните издания на „Ариана Аматьорска лига“, предложиха много оспорван и напрегнат двубой за всяка педя терен. Но точно когато мачът отиваше към равенство и изпълнение на дузпи, SBORNAYA намери начин да пробие отбраната на Авангард и да реализира победния гол секунди преди последния съдийски сигнал.

Благовест Христов от отбора шампион получи наградата за феърплей.

SBORNAYA ще спори с шампионите от останалите пет регионални финала за правото да играе срещу професионалния шампион на България за 2014 г. Лудогорец (Разград).

Регионалният турнир даде възможност на 32-та най-силни отбора от областите Перник, Кюстендил и Благоевград да премерят сили на терените на комплекса „Арена парк“. Съботният ден беше съпътстван от почти постоянен дъжд, който обаче не се отрази на играта. В неделя времето се оказа благосклонно към участниците в „Ариана Аматьорска лига“ и предложи много качествени мачове.

По пътя към финала SBORNAYA показа надмощие във всеки етап – в четвъртфиналите тимът се наложи с 4:1 над Гаднярите, а в полуфиналите с 6:0 над АСД.

Ариана Аматьорска лига

В същото време Авангард имаше много по-тежки мачове. Още на осминафиналите срещна съпротива от Zona C, за да победи с 3:2. В четвъртфиналите съставът от Сандански преодоля с 1:0 Пирин 2003, а в полуфиналите с 3:0 Porto FC, след като дълго време резултатът беше равен. Във всеки от решителните мачове съперниците им имаха подкрепата на местната публика.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене