Свържете се с нас

Новини

ЗОВ ЗА ПОМОЩ!

Публикувано

на

Уважаеми съграждани, Центърът за психосоциална и физикална рехабилитация на лица с множествена склероза в Благоевград има нужда от средства за изграждане на рампа и ремонт на тоалетна, за да отговори на изисквания по проект, по който центърът кандидатства за спечелване на няколко скъпоструващи уреда, които ще бъдат полезни и ще подпомогнат здравословното състояние на хората, които вече 7 години се обслужват в него. Срокът, който е поставен за извършване на тези дейности, е кратък, а средствата, с които разполагаме, са нищожни, затова се надяваме добри хора да откликнат и да подпомогнат едно дългогодишно начинание, което има основната цел Благоевград да разполага с първия по рода си модерен и оборудван център в България за лица с диагноза „множествена склероза” – състояние, което води до бавна и прогресивна инвалидизация.

Бихте могли да ни помогнете, като дарите капачки от бутилки на място в центъра или като дарите парични средства, според възможностите си, на следната банкова сметка:

BG86BUIB98881051517700

Сибанк ЕАД

за Сдружение „МС Общество България”

И нека не забравяме, че ЗАСТРАХОВКА „ЗДРАВЕ” НЯМА!

С уважение: Биляна Петкова

тел. за контакти: 0879 10 06 74

адрес на центъра: ул. „Христо Смирненски” № 5, ет.1 /зад НАП/

 

коментара

Новини

Супер измамница от Петрич се изправя пред съда за ползване на фалшиви документи пред Агенция по вписванията и други институции

Публикувано

на

Районна прокуратура – Петрич  предаде  на съд В.К. за извършени от нея престъпления – съзнателно ползване на неистински официални и частни документи.

Само за периода  от м. януари 2012 г. до м. април 2013 г., обвиняемата В.К. сто и четири пъти е представила по електронен път, чрез интернет портала на търговския регистър, пред служители на Агенция по вписване при Министерство на правосъдието, платежни нареждания за платени парични такси.

За целта тя използвала както електронния си подпис, така и такъв на адвокат В.Г., като на въпросните вносни бележки бил придаден вид, че са издадени от офис на банкова институция.

 По този начин било удостоверявано действителното плащане на такси за обявяване на Годишен финансов отчет на различни фирми. Размерите им варирали от петнадесет до осемдесет лева.

Освен тези случаи обвиняемата В.К., отново чрез интернет портала на търговския регистър, представяла Съгласия с образец от подписа, по чл. 141, ал. 3 от Търговския закон, с положени върху тях нотариални заверки. На тези документи бил придаден вид, че са извършени от нотариус с район на действие град Петрич.

Със заверките се удостоверявало полагането на подписи на различни лица от Македония, Сърбия, Германия, както и от населени места в Благоевградска област, в качеството им на управители на фирми, че са съгласни да бъдат избрани като такива и да ръководят дейността на съответните дружества.

Подвизите на обвиняемата супер измамници  продължават , като по подобен начин пред Агенцията по вписванията се удостоверявали и промени в обстоятелствата по партидите на фирмите – положена нотариална заверка върху договор за продажба на дружествен дял.

В двадесет и седем случая обвиняемата В.К., чрез използване на електронни подписи, съзнателно се ползвала с неистински частни документи – пълномощни от собственици на различни фирми. С тях се доказвало, че те упълномощили адвокат В.К. да ги представлява пред Търговския регистър при Агенцията по вписване.

По електронен път пред компетентен орган обвиняемата използвала неистински документи, с които собственици на фирми доказвали истинността на заявените от тях обстоятелства и приемането на представените за обявяване актове. С протоколите на собственици на капитала и от общи събрания на фирми се доказвало приемането на финансовите отчети и да не се разпределя натрупаната печалба.

Престъпленията били извършени от обвиняемата В.К. през различни периоди от м. януари 2012 г. до м. юни 2015 г.

Предстои делото да продължи в съда.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Филип Чулев победител н вътрешно училищния турнир по тенис на маса във Второ ОУ , второто място зае Георги Дерменджиев при момичетата първенци са Александра Бутилова и Мелина Газиева

Публикувано

на

Второ основно училище „Гоце Делчев“ излъчи своите победители в проведеният от 10-ти  до 14-ти декември вътрешно училищен турнир по тенис на маса.  Участие в турнира взеха 47 състезатели от 5-ти,6-ти и 7-ми клас като  момичетата  които се състезаваха бяха 32 на брой а момчетата 15.

Безспорен победител при  момчетата във финалното класиране, където конкуренцията бе най-голяма стана  Филип Чулев ,а второто място зае Георги Дерменджиев.
При момичетата с много добра техника победител стана Александра Бутилова, на второ място бе класирана Мелина Газиева.

 Ръководството на школото поздрави всички участници в турнира като им пожела много техничност и  още по големи  успехи.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ