Свържете се с нас

Новини

ЗОВ ЗА ПОМОЩ!

Published

на

Уважаеми съграждани, Центърът за психосоциална и физикална рехабилитация на лица с множествена склероза в Благоевград има нужда от средства за изграждане на рампа и ремонт на тоалетна, за да отговори на изисквания по проект, по който центърът кандидатства за спечелване на няколко скъпоструващи уреда, които ще бъдат полезни и ще подпомогнат здравословното състояние на хората, които вече 7 години се обслужват в него. Срокът, който е поставен за извършване на тези дейности, е кратък, а средствата, с които разполагаме, са нищожни, затова се надяваме добри хора да откликнат и да подпомогнат едно дългогодишно начинание, което има основната цел Благоевград да разполага с първия по рода си модерен и оборудван център в България за лица с диагноза „множествена склероза” – състояние, което води до бавна и прогресивна инвалидизация.

Бихте могли да ни помогнете, като дарите капачки от бутилки на място в центъра или като дарите парични средства, според възможностите си, на следната банкова сметка:

BG86BUIB98881051517700

Сибанк ЕАД

за Сдружение „МС Общество България”

И нека не забравяме, че ЗАСТРАХОВКА „ЗДРАВЕ” НЯМА!

С уважение: Биляна Петкова

тел. за контакти: 0879 10 06 74

адрес на центъра: ул. „Христо Смирненски” № 5, ет.1 /зад НАП/

 

коментара

Новини

ПЪРВО В ТОП ПРЕСА! инж. Георги Янкулов се връща на шефското място в РДГ – Благоевград

Публикувано

на

Инж. Георги Янкулов е човек на БСП – Петрич. Той е бивш директор на Регионалната дирекция на горите в Благоевград. Бил е директор и заместник-директор на горските стопанства в Петрич и село Първомай. През 2015 г. Янкулов беше временно изпълняващ длъжността кмет на община Петрич. Няколко мандата бе общински съветник от БСП в местния парламент. Бил е в общинското ръководство на червената партия.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Новини

10 пъти по-малко са горските пожари от началото на годината

Публикувано

на

Десет пъти по-малко горски пожари от началото на годината в сравнение с първото полугодие на 2017 г. отчитат от Изпълнителната агенция по горите. „Около 1000 декара гори са изпепелени от пожари тази година, а миналата година за същия период опожарената гора беше над 10 хиляди декара“, заяви  Владимир Константинов, главен експерт в Изпълнителната агенция по горите.

60 са регистрираните пожари от началото на 2018 г., а за същия период на 2017 г. те са били над 200. „Тези цифри говорят за това, че имаме доста валежна пролет, което ни помага, както и мерките, които сме предприели, дават резултат“, каза експертът.

Още през февруари Изпълнителната агенция по горите и пожарникари са започнали изпълнението на съвместния си план за взаимодействие. Направени са проверки във всички горски пространства и общински структури, които отговарят за горските територии. Проверена е готовността за пожароопасния сезон, който се очаква традиционно да е най-тежък през лятото.

Констатациите тази година са добри – почти всички предвидени противопожарни мероприятия са или изпълнени, или е в ход тяхното изпълнение. Готовността на колегите за реакция при сигнал за пожар е на много добро ниво“, посочи Владимир Константинов.

По негови думи се реагира своевременно на всеки сигнал и пожарите се потушават още в началото и преди да навлязат в горските територии те са ликвидирани.

darik

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2018
П В С Ч П С Н
« май    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ