Свържете се с нас

Шоу Бизнес

Пилето на поп фолка Райна се скри от жегите в Швейцария

Публикувано

на

Санданският славей Райна избяга от топлото време чак в Швейцария.

Певицата реши тази година да обикаля Европа, след като миналата често се задържаше в Латинска Америка и Азия.

Изпълнителката си пусна снимки от Фриборг, както и от Алпите. По всичко изглежда, че тя си прекарва повече от добре там.

И се наслаждава не само на красивата природа, но и на прохладното време в страната.

За Райна стана традиция да обикаля света. Изпълнителката отдавна заяви, че предпочита да събере спомени и впечатления, отколкото да си играе на съпруга и домакиня. След като се раздели с Коцето и голямата си любов — танцьорът Светльо, изпълнителката предпочита да пътува по света. А най-често компания й прави или най-добрата й приятелка Велина Узунова, или брат й Огнян.

Фолк звездата е обиколила почти цяла Европа. Редовно посещаваше Гърция и Турция, които станаха като втори дом за нея. След това се отдаде на пътешествия из Европа. Испания, Италия, Франция, Монако, Англия, Белгия, Холандия и още куп държави се превърнаха в любимо място за отдих.

Изпълнителката обаче не се задоволи с това. Тя пътуваше до Филипините, Доминикана, дори Дубай. И събра прекрасни спомени от всяко място, което посещаваше по света.

Преди година Райна отпътува и за Куба, където прекара шест месеца. От там изпълнителката събра не само впечатления, но и научи нови танци, език и попи от културата, която по-късно се опита да пресъздаде в песните и музиката, която прави.

По всичко изглежда, че и тази година певицата не е изневерила на стила си. Тя се е отдала на пътешествия из света, започвайки от Швейцария.

По всяка вероятност лятната ваканция ще прекара по морето, където вече я затрупват с покани за участия, а след това ще се отдаде отново на заслужен отдих.

pirinsko.com

коментара

Новини

Очаквайте! Тази седмица в Топ Преса! Интервю с благоевградската плеймейтка Галина Атанасова…

Публикувано

на

Само в Топ Преса!

Галина Атанасова бе една от кандидатките за титлата „Мис Плеймейт“. За еротичната надпреварата, необикновената страст, 12-годишния й син и лудориите в живота на една благоевградска плеймейтка четете в следващият брой на вестник Топ Преса!

Галина се срещна на четири очи (не завиждайте) с г-н Байрактарски, за какво обаче са си говорили, четете в печатното издание на Топ Преса!

Методи Байрактарски зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса и Галина Атанасова

 

коментара

Продължете с четенето

Новини

Росен Георгиев, кмет на Дъбрава: На 21-ви и 22-ри септември заради „The Brava Balkan fest 2018“ Община Благоевград се превръща в балканска фестивална столица!

Публикувано

на

The Brava Balkan Fest – фестивалът, който живее собствен живот! Започнал с мечтата за рок сред природата и под звездите, и превърнал се в събитие мерещо ръст с големите, само за четири години. На 21-ви и 22-ри септември ще защитим обновеното име на феста, като публиката ще има възможност да се наслади на изпълненията на Saints ‘N’ Sinners от Турция, AlogiA от Сърбия, Last Expedition от Македония. Хедлайнер ще бъде легендарния бас китарист на Whitesnake – Marko Mendoza, който ще представи новия си албум Viva la Rock… По традиция „The Brava Balkan fest 2018“ ще даде възможност за изява на две млади рок банди, с които ще започнат концертите в двете фестивални вечери. Децата от Благоевград ще могат да получат първите си уроци по китара и барабани от професионални учители директно на сцената, където #Rockschool София и Мелина Крумова ще организират музикални работилници напълно безплатно в часовете от 10:00 часа до 15:00 часа. Изненади ще има и за любителите на планинското колоездене, и конната езда! Фестивалът се организира от „Асоциация за европейско развитие на българското село“ с подкрепата на Община Благоевград и Фондация Америка за България.

Г-н Георгиев и г-н Байрактарски / Снимка: Топ Преса

Дами и господа срещам ви с кмета на Дъбрава Росен Георгиев, който е и главният виновник фестивалът в Дъбрава да се появи, а и вече да е традиционен…

Г-н Георгиев, от „The Brava fest“ се разрасна в „The Brava Balkan fest“, какво е новото?

– Да, това е и нашата гордост! Още при третото издание на фестивала загатнахме, че искаме развитието му да бъде в посока на балкански рок фестивал, като поканихме да участват бандите The Bullets – Гърция и TROYA Band – Македония, които бяха посрещнати много добре от публиката. Другият аспект на тази промяна е, че ние осъзнахме уникалното местоположение на Благоевград в близост до три граници и в частност природните дадености на Дъбрава – това е мястото! Ние искаме да бъде силно застъпена фестивалната част и се стремим да привлечем публика, която харесва всичко което се случва сред природата, харесва палатки, кемпери, лагерни огньове и не се притеснява от природните фактори. В този ред на мисли тази идея не може да бъде реализирана в града, там е подходящо за концерти. Пример, който следваме е „Гитариадата“ в сръбския град Зайчар, който е и най-стария рок фестивал в Европа. Амбициозна цел, но ние не се притесняваме да мечтаем…

Когато стартирахте тази идея да има фестивал в Дъбрава, вярвахте ли в успеха или искахте просто да се случва нещо ново?

– Тази идея зрее в Дъбрава още от 2010 г. тогава при честите си посещения в селото на покойния вече мой приятел Дим Дуков сме коментирали надълго и нашироко огромните възможности на Дъбрава за развитие на туризъм и в частност организиране на рок фестивали. Осем години по-късно всичко това се потвърждава и Дъбрава се превръща в туристическата перла на Благоевград, факт са: The Brava Balkan Fest, Празника на виното, конна база ХЕК, международен кръг по планинско колоездене и писта за мотокрос. Същинския старт на феста обаче дойде изненадващо през 2015 година, когато една вечер бях на гости при Иво Боришев – Джус, там се засякохме с графичния дизайнер  Пламен Ковачев/в последствие автор на логото/ и с тон режисьора Николай Вачев, и просто решихме, че ще правим рок фест. Нямахме възможности, но имахме огромно желание. Събрахме малко пари от спонсори, поканихме местни банди, които също ни подадоха ръка и се раздадоха за символични суми, използвахме спирката пред кметството за сцена, но се получи и всички любители на рок музиката от Благоевград се изсипаха в Дъбрава, и даже свърши бирата. Това ще остане и най-романтичния ми спомен.

Тази година и Община Благоевград подаде ръка, това признание ли е към вашата работа до сега по проекта „The Brava fest“?

– Община Благоевград ни е помагала и до сега, най-малкото с логистика. С ангажимента си тази година обаче тя става партньор в проекта The Brava Balkan Fest, което пък ни дава самочувствие да мислим, че най-доброто предстои. Да, това може да се тълкува и като признание за труда, който сме положили, защото в крайна сметка ние популяризираме Община Благоевград – Дъбрава е неизменна част от Общината. Аз подкрепям този модел, в който средствата трябва да се разпределят спрямо заслугите, не за присъствие. Съвременният свят не търпи пасивността…

Кой са хората в организацията на които искате да благодарите?

– Огромно благодаря на спонсорите на фестивала, без които той щеше да си остане само една мечта. Няма да ги изброявам, че през годините са доста и има опасност да пропусна някой. Фондация „Америка за България“, които са първата голяма организация повярвала в нас. Радио Благоевград пък се включиха в най-необходимия за нас момент. Персонално на Иво Боришев-Джус, с който строим и облагородяваме терена няколко месеца преди всеки фест. Разбира се многото доброволци от селото, без които също сме загубени. Пламен Ковачев – автор на логото, което със своята неповторимост спомогна за това арт излъчване и бутикова опаковка на събитието.

Може ли да издадем някои от имената на участниците в „The Brava Balkan fest 2018“?

– The Brava Balkan Fest 2018 ще бъде събитие за меломаните и любителите на рок музиката не само в област Благоевград. Хедлайнер ще бъде легендарния китарист на Whitesnake и Thin Lizzy – Marko Mendoza, който свири със собствен проект и ще представи новият си албум Viva la Rock… Групите от Турция, Сърбия и Македония затвърждават балканския елемент на фестивала и са на световно ниво, което е събитие за ценителите на рок музиката в Благоевград. Ще дадем възможност за изява и на две млади български банди, които са радват на популярност сред младежите, но засега ще запазим в тайна имената им.

Как млади таланти могат да се качат на сцената?

– Организатор на музикалните работилници тази година са Rockschool София. Те предвиждат уроци по китара и барабани, както за начинаещи, така и за напреднали, които ще се провеждат на и около сцената и в двата фестивални дни от 10:00 часа до 15:00 часа. Уроците ще бъдат безплатни. Целта е възпитаване и насочване на подрастващите към стойностна и изпълнена със съдържание музика. За втора поредна година The Brava Balkan Fest има за цел работата и популяризирането на рока сред  децата, като идеите в тази насока тепърва набират инерция и вече обмисляме страхотни неща и за 2019 г.

Какво сте подготвили за любителите на планинското колоездене, и конната езда?

– Заедно с местния клуб по планинско колоездене ще изградим Pumptrack писта, на която ще има демонстрации на майсторско каране на колело и уроци за начинаещи. Любителите на този спорт могат да дойдат с велосипедите си. Съвместно с Конна база ХЕК организираме уроци по езда за начинаещи…

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

 

 

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2018
П В С Ч П С Н
« авг.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ