Свържете се с нас

Таблоид

Общинарите от Гоце Делчев писаха отличен на полицията

Публикувано

на

» Майор Васил Франгов отчете: 33 са телефонните измами
за първото тримесечие, 33-ма са хванати да шофират пияни или дрогирани
» ОбС шефът Ангел Гераксиев: Да се засили контролът
в невралгичните точки, искаме по-твърди мерки срещу системните нарушители

 Общинските съветници са доволни от работата на служителите на Районно­то полицейско управление. Това съобщи на редовна се­сия на местния парламент в Гоце Делчев неговият пред­седател Ангел Гераксиев. Той направи и препоръка за засилване на контрола в не­вралгичните точки на града и селата в общината, като предложи срещу системните нарушители да има по-твър­ди мерки. От РУП-Гоце Дел­чев направиха отчет на дей­ността си през миналата година. За изминалата годи­на в района са регистрирани 33 тежки пътни произшест­вия с двама убити и 34-ма ранени. За времето от януари до март тази година тежките катастрофи са две с четири­ма ранени.

 Майор Васил Франгов за­позна съветниците с дей­ността на РУ за 2017 г. и пър­вото тримесечие на 2018 г., като по време на отчета пред ОбС присъстваше и начални­кът на РУ главен инспектор Ангел Зайков. „Регистрирани са две прояви по чл. 325 за едро хулиганство, като има образувани две досъдебни производства. За 2017 г. са констатирани две прояви за дребно хулиганство, като са санкционирани две лица с административна санкция – глоба. През първото три­месечие на 2018 г. има регис­трирана една проява по Ука­за за дребно хулиганство, за което е наложена глоба. През 2017 г. и първите три месеца на 2018 г. има регистрирани общо две прояви по Закона за опазване на обществения ред по време на спортни ме­роприятия, като също са на­ложени глоби. През 2017 г. от служители на РУ по наредба №1 на община Гоце Делчев са съставе­ни общо 77 акта, а за първите три месеца са съставени 18 акта по наредбата.

Продъл­жава работата от служители­те на Районното управление по неправилното паркиране на територията на община­та. За 2017 г. има съставени 1929 фиша по наредбата, а за първите три месеца на 2018 г. по наредбата са съставе­ни 474 акта за нарушения на обществения ред на публич­ни места и за нарушение на нощната тишина от питейни заведения. Обстановката по безопасността на движение­то през изтеклата и насто­ящата година е сравнително добра, като има лека тенден­ция на спад. За 2017 г. са въз­никнали 33 ПТП-та с двама убити и 34-ма ранени. За пър­вото тримесечие на годината са ста­нали само две тежки ПТП- та с 4-ма ране­ни. През изте­клата година има регис­трира­ни 10 прес­тъпле­ния от „ало” из­мам­ници. След упо­треба на ал­кохол и наркотични вещества, без свидетелства за управления на МПС, управление на нере­гистрирани МПС-та са регис­трирани общо 133 престъпле­ния. За първото тримесечие на годината също са реги­стрирани 33 престъпления от същия характер.

Основна част от престъпленията са на територията на града, като едно има в село Мосомище. Извън отчета ще кажа ня­колко думи по работата за наркотичните вещества. За 2017 г. в РУ има регистрира­ни 54 заявителски материала за задържане и съхранение на наркотични вещества. От тях са прекратени 22 по маловажност, остават 32. 22 от тях са разкрити и има привлечен обвиняем. Пора­ди липса на експертизи за останалите 10 няма привле­чен обвиняем‘, обясни пред общинарите майор Франгов.

Общо 212 са регистрирани­те престъпления за 2017 г., 10 от тях са телефонни изма­ми. За първото тримесечие те са 33. Установени са 27 из­вършители на деянията. Той допълни, че за изминалата година са задържани 6 кило­грама зелен канабис, 60 грама амфе­тамини и 560 грама кана­бис. „Ниска е разкривае­мостта на кражбите – около 20 процента“, каза още поли­цейският служител.

Вестник “ Градът “

коментара

Таблоид

УЧИТЕЛ И УЧЕНИЧКА ОТ СУ-САТОВЧА С НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ОТ КОНКУРС НА ФОНДАЦИЯ „БЪЛГАРСКА ПАМЕТ

Публикувано

на

Вчера , на официалната церемония по награждаването  в Благоевград ,учителката  Райка Славчева и ученичката Мира Арнаудова от 8-„б“ клас на СУ Св. Св. „Кирил и Методий“ в Сатовча бяха удостоени с национални награди и грамоти от ученическия конкурс „Героите не се забравят – XI Македонска дивизия и 115 години от подвига на Радон Тодев и неговата чета“, организиран от Фондация „Българска памет“, Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград, Община Благоевград, РУО – Благоевград и Община Банско.

Община Сатовча и училище Сатовча за пореден път  имат повод за гордост след като станаха ясни  резултатите и от този национален  конкурс.

Ученичката Мира Арнаудова зае второ място в категорията писане на стихотворение, а неин консултант бе класният й ръководител – г-жа Райка Славчева.И двете получиха специални  поздрави от председателят на ОбСНВ, д-р Теменужка Любенова  от заместник областния управител  Иван Стоянов и от  представители на РУО – Благоевград.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Собствениците на магазин “Албена“ облякоха с нови топли грейки , палта и обувки настанените в Центъра за възрастни с умствена изостаналост потребители

Публикувано

на

Истинско коледно настроение  се завихри   днес и в Цнст –Гоце Делчев . Потребителите на Център за настаняване от семеен тип, за пълнолетни лица с умствена изостаналост в Гоце Делчев бяха истински зарадвани от невероятните коледни подаръци които им поднесоха собствениците на магазин „Албена „ в града – Александър и Албена Тюмбелекчиеви .

Двамата бизнесмени с големи сърца за предстоящите светли Коледни празници подариха на всички потребители от центъра топли грейки , палта и обувки които бяха облечени от тях на момента с голяма радост и признателност .

За истински човешкият жест към потребителите на центъра, ръководството и  колективът на социалната институция благодариха и пожелаха на  дарителите Албена и Александър здраве и благословение през новата 2019 година.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ