Свържете се с нас

Таблоид

Общинарите от Гоце Делчев писаха отличен на полицията

Публикувано

на

» Майор Васил Франгов отчете: 33 са телефонните измами
за първото тримесечие, 33-ма са хванати да шофират пияни или дрогирани
» ОбС шефът Ангел Гераксиев: Да се засили контролът
в невралгичните точки, искаме по-твърди мерки срещу системните нарушители

 Общинските съветници са доволни от работата на служителите на Районно­то полицейско управление. Това съобщи на редовна се­сия на местния парламент в Гоце Делчев неговият пред­седател Ангел Гераксиев. Той направи и препоръка за засилване на контрола в не­вралгичните точки на града и селата в общината, като предложи срещу системните нарушители да има по-твър­ди мерки. От РУП-Гоце Дел­чев направиха отчет на дей­ността си през миналата година. За изминалата годи­на в района са регистрирани 33 тежки пътни произшест­вия с двама убити и 34-ма ранени. За времето от януари до март тази година тежките катастрофи са две с четири­ма ранени.

 Майор Васил Франгов за­позна съветниците с дей­ността на РУ за 2017 г. и пър­вото тримесечие на 2018 г., като по време на отчета пред ОбС присъстваше и начални­кът на РУ главен инспектор Ангел Зайков. „Регистрирани са две прояви по чл. 325 за едро хулиганство, като има образувани две досъдебни производства. За 2017 г. са констатирани две прояви за дребно хулиганство, като са санкционирани две лица с административна санкция – глоба. През първото три­месечие на 2018 г. има регис­трирана една проява по Ука­за за дребно хулиганство, за което е наложена глоба. През 2017 г. и първите три месеца на 2018 г. има регистрирани общо две прояви по Закона за опазване на обществения ред по време на спортни ме­роприятия, като също са на­ложени глоби. През 2017 г. от служители на РУ по наредба №1 на община Гоце Делчев са съставе­ни общо 77 акта, а за първите три месеца са съставени 18 акта по наредбата.

Продъл­жава работата от служители­те на Районното управление по неправилното паркиране на територията на община­та. За 2017 г. има съставени 1929 фиша по наредбата, а за първите три месеца на 2018 г. по наредбата са съставе­ни 474 акта за нарушения на обществения ред на публич­ни места и за нарушение на нощната тишина от питейни заведения. Обстановката по безопасността на движение­то през изтеклата и насто­ящата година е сравнително добра, като има лека тенден­ция на спад. За 2017 г. са въз­никнали 33 ПТП-та с двама убити и 34-ма ранени. За пър­вото тримесечие на годината са ста­нали само две тежки ПТП- та с 4-ма ране­ни. През изте­клата година има регис­трира­ни 10 прес­тъпле­ния от „ало” из­мам­ници. След упо­треба на ал­кохол и наркотични вещества, без свидетелства за управления на МПС, управление на нере­гистрирани МПС-та са регис­трирани общо 133 престъпле­ния. За първото тримесечие на годината също са реги­стрирани 33 престъпления от същия характер.

Основна част от престъпленията са на територията на града, като едно има в село Мосомище. Извън отчета ще кажа ня­колко думи по работата за наркотичните вещества. За 2017 г. в РУ има регистрира­ни 54 заявителски материала за задържане и съхранение на наркотични вещества. От тях са прекратени 22 по маловажност, остават 32. 22 от тях са разкрити и има привлечен обвиняем. Пора­ди липса на експертизи за останалите 10 няма привле­чен обвиняем‘, обясни пред общинарите майор Франгов.

Общо 212 са регистрирани­те престъпления за 2017 г., 10 от тях са телефонни изма­ми. За първото тримесечие те са 33. Установени са 27 из­вършители на деянията. Той допълни, че за изминалата година са задържани 6 кило­грама зелен канабис, 60 грама амфе­тамини и 560 грама кана­бис. „Ниска е разкривае­мостта на кражбите – около 20 процента“, каза още поли­цейският служител.

Вестник “ Градът “

коментара

Таблоид

Болните от бруцелоза животни във Вуково станаха 4, 3 изчезнаха мистериозно, полиция издирва пастирите да ги изследват

Публикувано

на

Четири станаха заразените от бруцелоза животни от фермата на Иванка Натина в бобошевското село Вуково, където бе установена заболяла преди дни овца. В същото време мистериозно изчезнаха три животни, а двама от пастирите ги издирват с полиция, след като избягаха.

Вчера д-р Сапаревска от РЗИ – Кюстендил, клон Дупница, е отишла на място да вземе кръвна проба от хората, които са се занимавали с животните във фермата.

Директорът на РЗИ д-р Златко Величков съобщи по телефона: “Взета е кръвна проба само на един от пастирите, който е бил във фермата. Чрез полицията се издирват още двама. Потърсили сме съдействие да издирим всички, които са имали досег до стадото, за да бъдат изследвани. Бруцелозата е заразно и опасно заболяване за хора и животни. Няма ограда на обора, свинете са издълбали огромни дупки. Всички животни – овце, прасета, са пуснати безстопанствено по полето. Ветеринарите трябва да вземат спешни мерки, за да не се разпространи тежкото заболяване в района”, категоричен е д-р Величков.

Единият от пастирите на име Любчо от Рила е избягал заедно с козата, която отглеждал с другите животни във фермата, още когато се установила бруцелозата. Вчера с полиция е издирван в града, но в дома му не са открити нито той, нито козата.

Кметът на Рила Георги Кабзималски съобщи за “Струма”: “От полицията го потърсиха на домашния адрес, но Любен го нямаше, търсиха го и в с. Смочево, където работеше, преди да отиде във фермата във Вуково, но и там го няма”, каза Кабзималски.

Издирват се с полиция още двама души, които са имали досег с животните. В сряда вечерта стана известно, че от стадото на Иванка Натина освен болната овца липсват още две.

За случая на бруцелоза не е уведомена и областната управа в Кюстендил. Ресорен отговорник е зам. областният управител Райчо Цветин. Той потвърди, че от стадото са изчезнали общо три овце и допълни, че е научил за огнището на бруцелоза от медиите.

“Никой не ме е уведомил, че в областта има такова опасно заболяване по животните. В такъв случай се свиква епизоотична комисия и се вземат мерки да не се разпространи заразата. Ще пламне епидемия и ще се наложи да се убият много животни в Бобошевско”, изрази притесненията си Цветин.

Вчера все още не бяха готови повторните проби, взети от стадото във Вуково. Възникна и въпросът, като са вземани периодично кръвни проби от ветеринар, дали те са отразявани коректно в документацията. Случаят с болната от бруцелоза овца лъснал чак при изследване на животни в Бобошевско по програма на БАБХ. Тогава засекли, че в документите, попълвани за пред БАБХ, са написани отрицателни резултати, а всъщност пробата от болното животно била положителна.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Загадъчна гледка: В небето се появи порта към Рая, а пред нея… (ВИДЕО)

Публикувано

на

Социалните мрежи буквално завряха, след като бе публикувано видео с уникална небесна гледка.
В Интернет все по-голяма популярност набира клипче, на което е запечатано загадъчно явление, заснето в небето над Китай. Кадрите са направени от група туристи, пише Блиц.
Всички започнали да сочат с пръст към небето, а когато операторът вдигнал камерата нагоре, в обектива му попаднала огромна странна фигура. Тя наподобява ангел с крила, а зад гърба й се вижда съоръжение, покрито с шипове – също като портите на рая. На клипчето се различават и други детайли, които не могат да бъдат обяснени по никакъв начин.

Скептиците твърдят, че става дума за мираж. Китайските мегаполиси са известни по цял свят с мръсния си въздух и мнозина смятат, че частиците от вредните вещества в атмосферата пречупват светлината, действайки като вид леща. Благодарение на това очертанията на различните обекти от земята се отразяват в смога, изкривяват се и променят пропорциите си. Това важи с особено голяма сила за мегаполиси с мащабите на Пекин и Шанхай, но в Поднебесната империя изобилства и от други населени места, които са гигантски спрямо мащабите на Европа. Именно в градовете с най-голяма концентрация на хора смогът е най-интензивен, припомнят експерти.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2018
П В С Ч П С Н
« авг.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ