Свържете се с нас

Таблоид

Общинарите от Гоце Делчев писаха отличен на полицията

Published

на

» Майор Васил Франгов отчете: 33 са телефонните измами
за първото тримесечие, 33-ма са хванати да шофират пияни или дрогирани
» ОбС шефът Ангел Гераксиев: Да се засили контролът
в невралгичните точки, искаме по-твърди мерки срещу системните нарушители

 Общинските съветници са доволни от работата на служителите на Районно­то полицейско управление. Това съобщи на редовна се­сия на местния парламент в Гоце Делчев неговият пред­седател Ангел Гераксиев. Той направи и препоръка за засилване на контрола в не­вралгичните точки на града и селата в общината, като предложи срещу системните нарушители да има по-твър­ди мерки. От РУП-Гоце Дел­чев направиха отчет на дей­ността си през миналата година. За изминалата годи­на в района са регистрирани 33 тежки пътни произшест­вия с двама убити и 34-ма ранени. За времето от януари до март тази година тежките катастрофи са две с четири­ма ранени.

 Майор Васил Франгов за­позна съветниците с дей­ността на РУ за 2017 г. и пър­вото тримесечие на 2018 г., като по време на отчета пред ОбС присъстваше и начални­кът на РУ главен инспектор Ангел Зайков. „Регистрирани са две прояви по чл. 325 за едро хулиганство, като има образувани две досъдебни производства. За 2017 г. са констатирани две прояви за дребно хулиганство, като са санкционирани две лица с административна санкция – глоба. През първото три­месечие на 2018 г. има регис­трирана една проява по Ука­за за дребно хулиганство, за което е наложена глоба. През 2017 г. и първите три месеца на 2018 г. има регистрирани общо две прояви по Закона за опазване на обществения ред по време на спортни ме­роприятия, като също са на­ложени глоби. През 2017 г. от служители на РУ по наредба №1 на община Гоце Делчев са съставе­ни общо 77 акта, а за първите три месеца са съставени 18 акта по наредбата.

Продъл­жава работата от служители­те на Районното управление по неправилното паркиране на територията на община­та. За 2017 г. има съставени 1929 фиша по наредбата, а за първите три месеца на 2018 г. по наредбата са съставе­ни 474 акта за нарушения на обществения ред на публич­ни места и за нарушение на нощната тишина от питейни заведения. Обстановката по безопасността на движение­то през изтеклата и насто­ящата година е сравнително добра, като има лека тенден­ция на спад. За 2017 г. са въз­никнали 33 ПТП-та с двама убити и 34-ма ранени. За пър­вото тримесечие на годината са ста­нали само две тежки ПТП- та с 4-ма ране­ни. През изте­клата година има регис­трира­ни 10 прес­тъпле­ния от „ало” из­мам­ници. След упо­треба на ал­кохол и наркотични вещества, без свидетелства за управления на МПС, управление на нере­гистрирани МПС-та са регис­трирани общо 133 престъпле­ния. За първото тримесечие на годината също са реги­стрирани 33 престъпления от същия характер.

Основна част от престъпленията са на територията на града, като едно има в село Мосомище. Извън отчета ще кажа ня­колко думи по работата за наркотичните вещества. За 2017 г. в РУ има регистрира­ни 54 заявителски материала за задържане и съхранение на наркотични вещества. От тях са прекратени 22 по маловажност, остават 32. 22 от тях са разкрити и има привлечен обвиняем. Пора­ди липса на експертизи за останалите 10 няма привле­чен обвиняем‘, обясни пред общинарите майор Франгов.

Общо 212 са регистрирани­те престъпления за 2017 г., 10 от тях са телефонни изма­ми. За първото тримесечие те са 33. Установени са 27 из­вършители на деянията. Той допълни, че за изминалата година са задържани 6 кило­грама зелен канабис, 60 грама амфе­тамини и 560 грама кана­бис. „Ниска е разкривае­мостта на кражбите – около 20 процента“, каза още поли­цейският служител.

Вестник “ Градът “

коментара

Таблоид

Синоптиците бият тревога: Мощен циклон ще помете България, Гърция и Италия

Публикувано

на

Над Средиземно море се заражда мощен циклон, който ще помете най-южните части на Италия, след това Гърция и Македония. А във вторник ще удари и България от юг-югозапад, съобщава Нова телевизия.

Днес обаче ще се порадваме на хубаво време – прохладно с температури между 24 и 29 градуса. В западната част на страната е възможно да превали и прегърми, но на изток слънцето ще грее с пълна сила.

По морето слънцето ще надделее над облаците. Температурите ще са около 22-24 градуса. Вятърът ще е умерен, а вълнението на водата – слабо.
В планините няма да е толкова приятно за преходи. В западната част на страната ще е облачно, ще вали и ще гърми. Температури – до 15-16 градуса. А по най-високите части на Рила е възможно да превали и сняг.

Рязката промяна ще настъпи във вторник. От югозапад идват интензивни валежи, гръмотевици и градушки. Едва в навечерието на почивните дни валежите постепенно ще намалеят. През целия период температурите плавно ще се покачват и чак събота-неделя те ще догонят по-нормални за сезона стойности – около 27 градуса.

По пътищата се очертава спокоен ден. Ако планирате да пътувате, направете го днес. От вторник до края на седмицата ще е мокро, хлъзгаво и с повече вероятност за мъгли.

Заради последните порои пропадна пътят през прохода „Шипка“. При километър 182 водата е отнесла банкета и около 100 метра от пътното платно. Участъкът е опасен, но сигнализиран. Ремонтът е планиран да продължи до 30 юни 2018 година.
Тази седмица по границите със Сърбия и Турция се очаква да започне традиционният поход на гастарбайтерите. Ако пътят ви минава през тези критични точки, имайте едно наум, че са възможни опашки.

Опасност от поройни наводнения е обявена от вторник вечерта през целия ден в сряда. В Северна България рискови ще са Старопланинските дерета и притоците на Искър, долните течения на Осъм, Вит и Янтра. На юг – опасност ще дебне по всички планински притоци на реките Арда и Марица. Проблеми са възможни по всички реки в района на Родопите. Системите за ранно предупреждение прогнозират жълт код за опасно високи нива за реките Черна в района на Смолян и Елховска при Рудозем.

От сряда до петък геомагнитната активност ще е динамична, прогнозират пък от Руския институт по физика „Лебедев“. Очакват се магнитни бури до 5-та степен от 10-степенната скала. По-драматично това ще се усети в четвъртък и петък. Ако ви боли глава тези дни – виновни са слънчевите изригвания. Хората с лабилно здраве е препоръчително да си стоят вкъщи и да са близо до течности.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Таблоид

Петрич скърби! Отиде си виден общественик

Публикувано

на

 Вчера от този свят си отиде един от видните общественици и дългогодишен журналист в петрички медии Григор Дремджиев.

 Дремджиев е едно от емблематичните имена на П Петрич и околните села, заради активната му спортна дейност и най-вече с обичта му към планина Беласица, която познаваше като дланта на ръката си.

 Над 25 г. Дремджиев бе председател на Туристическо дружество „Калабак“. Дългогодишен организатор на превърналия се традиционен поход в Пирин, имаше активна гражданска позиция и отношение към културата и историята на Петрич. Човек, който правеше всичко възможно да популяризира развитието на туризма, главно пешеходния, в Беласица и Огражден.

Мир на душата му!“.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2018
П В С Ч П С Н
« май    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ