Свържете се с нас

Спорт

ФК „Неврокоп“ отбеляза своя 15-и рожден ден с двудневен турнир

Публикувано

на

Футболен турнир за деца, родени след 2008 и 2006г., се проведе този уикенд на спортната база на ФК „Неврокоп“ в град Гоце Делчев. Двудневният турнир бе част от събитията, посветени на 15-годишнината на клуба. Една от звездите на родния футбол и легенда на „Ботев“ (Пловдив) от близкото минало – Марин Бакалов, уважи с присъствието си турнира, като имаше честта да награди участниците. Специален гост на надпреварата бе и шефът на Областния съвет на БФС в Благоевград Александър Кабзималски, който откри турнира и използва случая да връчи купата на формацията ДЕЦА, завършила на второ място в Областното първенство за сезон 2017/2018. Освен него пристигна и най-голямата звезда на ФК „Неврокоп“, започнала тук своя път във футбола – националният вратар на младежкия национален отбор и състезател на родния шампион „Лудогорец“ Даниел Наумов, а така също и други бивши юноши от отбора, състезаващи се в професионалния футбол, общественици. Даниел Наумов сподели наученото с открита тренировка за вратари. Участие в турнира взеха отборите на ФК „Неврокоп“, ФК „Пирин“ – Гоце Делчев, ОФК “Беласица“- Петрич, ФК „Белица“ – Белица, ФК „Места“- Хаджидимово и ОФК „Пирин“- Благоевград.

Председател на УС и главен треньор на клуба е Андон Калайджиев. Клубът е създаден едва преди петнадесет години, а вече може да се похвали с множество отличия и признания.
Колективът включва млади, талантливи и амбициозни момчета, стремящи се да докажат себе си с качествата си. А треньорите са тези, които ги насърчават, подкрепят и помагат, тези, които им дават кураж при неуспех, и тези, които ги вдъхновяват при победа.

Базата на ФК „Неврокоп” се разви през годините и достигна едно високо ниво.
На младите футболисти е предоставено всичко необходимо за тяхната подготовка. И, разбира се, това благоприятства ежедневните усилени тренировки.

Трудът на талантите се забелязва във всеки мач, който те изиграват. Благодарение на качествата на момчетата и възможностите за тяхното развитие многото победи са налице. А също и радостта от постигнатото.

Наградите и трофеите, украсяващи витрината на клуба, са гордост на целия колектив и плод на добре свършената работа.

ФК „Неврокоп” има честта да излъчва и футболисти, състезаващи се за българския национален отбор по футбол при младежите. Развитието на талантите е забележимо за всеки.
През петнадесетте години на своето съществуване ФК „Неврокоп” показва голямата си воля за развитие, куража да преследва целите и амбициите си, силния си дух да надмогне неуспехите и да обърне поглед към мечтите. Мечтите, които стъпка по стъпка се сбъдват!

Вестник “ Градът „

коментара

Реклама
loading...

Новини

Филип Чулев победител н вътрешно училищния турнир по тенис на маса във Второ ОУ , второто място зае Георги Дерменджиев при момичетата първенци са Александра Бутилова и Мелина Газиева

Публикувано

на

Второ основно училище „Гоце Делчев“ излъчи своите победители в проведеният от 10-ти  до 14-ти декември вътрешно училищен турнир по тенис на маса.  Участие в турнира взеха 47 състезатели от 5-ти,6-ти и 7-ми клас като  момичетата  които се състезаваха бяха 32 на брой а момчетата 15.

Безспорен победител при  момчетата във финалното класиране, където конкуренцията бе най-голяма стана  Филип Чулев ,а второто място зае Георги Дерменджиев.
При момичетата с много добра техника победител стана Александра Бутилова, на второ място бе класирана Мелина Газиева.

 Ръководството на школото поздрави всички участници в турнира като им пожела много техничност и  още по големи  успехи.

коментара

Продължете с четенето

Интервюта

Д-р Благой Калпачки: Как да постигнем резултати

Публикувано

на

Ключовите аспекти в практико-информационния характер на данните, които ще ви представя са индивидуалността, постигнатия резултат и пътя по който той се реализира.

От позицията на личностно-центрирания подход и хуманистичните тенденции в съвременния спорт е необходимо да се постави акцент и на друг аспект (твърде често пренебрегван от изследователите). Тъй като красивото тяло не е самоцел, а винаги трябва да бъдат обвързано с грижа за здравословното състояние, за балансираното физическо и социално-психологическо развитие. По мое мнение, засегнатият въпрос е от особена значимост, тъй като той засяга голяма част от нашето общество

ВИЗИЗИЯТА ЗА КРАСИВО И ЕСТЕТИЧНО ТЯЛО

На първо място трябва да дадем дефиниция на термина красиво тяло. Субективната същност на понятието разграничава няколко модела на съвършенство на телосложението. Много хора имат различни идеали относно, телесната маса, симетрията на тялото и различните му антропометрични характеристики. Общото между всички се явява определено здравословно съотношение между мастните и мускулните тъкани в човешкото тяло.

Според едни символ на красота са малкото килограми телесна маса съчетани с минимални антропометрични обиколки, според други мускулната маса е приоритетна, трети възприемат идеалното тяло, не толкова като реализирана физическа материя, колкото до функционална възможност за осъществяване на сложни кондиционни и координационни двигателни дейности.

Сами виждате, че при определяне на желаните резултати, основна роля играе индивидуалните желания на клиента, с които един треньор малко или много трябва да се съобразява.

Ето затова един спортен педагог едновременно трябва да бъде добър методист, психолог, както и да има значителни познания по медицина и физиология, за да може адекватно да ръководи и планира тези процеси.

От казаното до тук, сами виждате огромната роля на треньора за постигането на определен резултат. За съжаление все повече се наблюдава тенденция хората, на базата на хаотично подбрана и непроверена информация от интернет, медии, приятели и др., да поемат на своя глава реализирането на различни, рисковани за здравето хранителни, суплементни и тренировъчни програми.

Спортът, отдавна се е превърнал в огромен бизнес и доста често треньори и специалисти се ръководят не толкова от подобряване здравето на клиента, колкото от финансови, лични изгоди. Препоръчват се суплементи и медикаменти, които носят риск за здравето, и ефекта от приема им не закъснява.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ