Свържете се с нас

Спорт

Нови успехи за каратеките от клуб „Ронин“ – гр. Гоце Делчев

Публикувано

на

Четирима състезатели на клуб „Ронин“ в Гоце Делчев завоюваха четири медала на силния международен турнир „Black Sea Cup“, който се проведе на 02.06.2018г. в град Бургас.
Георги Хаджиев е шампион в своята категория, Самуел Георгиев е втори, а Георги Ячков и Петър Ташков са трети.

Вестник “ Градът“

.

.

 

коментара

Интервюта

Д-р Благой Калпачки: Как да постигнем резултати

Публикувано

на

Ключовите аспекти в практико-информационния характер на данните, които ще ви представя са индивидуалността, постигнатия резултат и пътя по който той се реализира.

От позицията на личностно-центрирания подход и хуманистичните тенденции в съвременния спорт е необходимо да се постави акцент и на друг аспект (твърде често пренебрегван от изследователите). Тъй като красивото тяло не е самоцел, а винаги трябва да бъдат обвързано с грижа за здравословното състояние, за балансираното физическо и социално-психологическо развитие. По мое мнение, засегнатият въпрос е от особена значимост, тъй като той засяга голяма част от нашето общество

ВИЗИЗИЯТА ЗА КРАСИВО И ЕСТЕТИЧНО ТЯЛО

На първо място трябва да дадем дефиниция на термина красиво тяло. Субективната същност на понятието разграничава няколко модела на съвършенство на телосложението. Много хора имат различни идеали относно, телесната маса, симетрията на тялото и различните му антропометрични характеристики. Общото между всички се явява определено здравословно съотношение между мастните и мускулните тъкани в човешкото тяло.

Според едни символ на красота са малкото килограми телесна маса съчетани с минимални антропометрични обиколки, според други мускулната маса е приоритетна, трети възприемат идеалното тяло, не толкова като реализирана физическа материя, колкото до функционална възможност за осъществяване на сложни кондиционни и координационни двигателни дейности.

Сами виждате, че при определяне на желаните резултати, основна роля играе индивидуалните желания на клиента, с които един треньор малко или много трябва да се съобразява.

Ето затова един спортен педагог едновременно трябва да бъде добър методист, психолог, както и да има значителни познания по медицина и физиология, за да може адекватно да ръководи и планира тези процеси.

От казаното до тук, сами виждате огромната роля на треньора за постигането на определен резултат. За съжаление все повече се наблюдава тенденция хората, на базата на хаотично подбрана и непроверена информация от интернет, медии, приятели и др., да поемат на своя глава реализирането на различни, рисковани за здравето хранителни, суплементни и тренировъчни програми.

Спортът, отдавна се е превърнал в огромен бизнес и доста често треньори и специалисти се ръководят не толкова от подобряване здравето на клиента, колкото от финансови, лични изгоди. Препоръчват се суплементи и медикаменти, които носят риск за здравето, и ефекта от приема им не закъснява.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Спорт

Реал Мадрид ще прави футболна школа в Пиринско

Публикувано

на

Футболни легенди от Реал Мадрид идват утре, 13 декември, в България с идеята да се постави началото на детско-юношеска академия в Пиринско с марката на „белия балет“.

По покана на успешния благоевградски бизнесмен Иван Чапов и колегата му от Разлог Николай Аспарухов в луксозния комплекс „Катарино“  ще бъдат настанени легендарния защитник на Реал (Мадрид) от близкото минало Мичел Салгадо , бившият президент на „белия балет“ – Лоренцо Санс, както и зетят на настоящия президент Флорентино Перес.

До неделя те ще проведат редица срещи с футболни специалисти от Пиринско, а в събота на стадиона в Симитли ще присъстват на демонстративен блиц футболен турнир, в който ще се включат таланти от детско-юношески отбори, набор 2006-2008г. от Благоевград, Петрич, Разлог, Банско, Сандански и Гоце Делчев. Гостите ще бъдат приети от кмета на Разлог инж. Красимир Герчев./monitor.bg/

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ