Биляна Петкова – председател на Сдружение „МС Общество България”: Благодаря на Община Благоевград и на зам.кмета Христина Шопова за подкрепата!

Биляна, представи се на нашите читатели…

Казвам се Биляна  Петкова, работя активно по въпросите на МС в Благоевград, участвала съм в акции за помощ и подкрепа на болните от МС, правила съм многократно срещи относно новостите в лечението на заболяването, провеждам активности за защита на интересите и правата на хората с МС в България чрез националната кампания „Лечение на хората с МС и МГ в Р България и тяхната трудова заетост“, ръководител  съм на   „Център за психосоциална и физикална рехабилитация на лица с множествена склероза“ – иновативни интегрирани услуги, съобразно индивидуалните потребности на целевата група“.

Тези дни мисля, че имаше ден на Множествената склероза

– Да, по повод на МС деня, които се провежда последната седмица на м.май и тази година бе на 30 май искам да поздравя всички борбени хора с тази диагноза и да им напомним, че ние сме до тях. Ще ги подкрепяме, ще продължим да им предоставяме услугите, които предлага „Център за психосоциална и физикална рехабилитация”. Ние продължаваме да надграждаме, услугите които искаме да им предоставим като Сдружението кандидатства по проект за закупуването на уреди за рехабилитация но за да изпълни изискванията и да успее да спечели проекта е необходимо да се изгради рампа за  инвалиди и тоалетна, която липсва до момента в Центъра.

Тук може да помолим многобройните читатели на Топ Преса, между които има и много хора с големи сърца да помогнат с каквото могат…

– Разбира се, отправяме апел към всички хора ,които могат да отделят  от бюджета си и да ни подкрепят защото центъра обслужда 40 болни от Множествена склероза и те са млади хора ,които без рехабилитация са обречени на инвалидизация.

Какви инициативи сте имали за да оборудвате центъра?

– От декември 2017 год. „МС Общество България”  изпълнява проект „Виж ме“ – организирана е  благотворителна изложба с картини, местна инициатива за набиране на  финансови ресурси  за кинезитерапевтично  оборудване  на „Център за психосоциална и физикална рехабилитация на лица с множествена склероза“. За  каузата  „За по-добър живот на заболелите от Множествена склероза в Благоевград“ са набрани дарения и   са  закупени и доставени  в Центъра част от уредите необходими за рехабилитацията но твърде недостатъчни за цялосната кинезитерапия на хора страдащи от Множествена склероза.

Община Благоевград помага ли? Питам те защото Камбитов и екипът му са считани за най-добре работещите до сега…

– До момента имаме  подкрепата  на Община Благоевград, като ни се предостави помещение, което трябваше сами да ремонтираме и да изградим самия Център. Искам да благодаря  на ръководството на Общината и на зам.кмета Христина Шопова, която имаме уверението че ще помогне за (делегирана държавна и/или местна  дейност).

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене