ПОДРОБНОСТИ! Починалата в зверската катастрофа жена е била акушерка!

Загиналата жена в тежката катастрофа край благоевградския квартал “Струмско” е бивша акушерка. Стефка Кацарска дълги години е носила радост на стотици семейства. Тя и съпругът й Васил загинаха след като пътуваха в лекия автомобил “Пежо” на авто инструктора Иван Терзийски-Терцата, техен семеен приятел. Автомобилът им се удари с Фолксваген, шофиран от  от 22-годишния Кирил Пинтийски.

63-годишната Стефка Кацарска бе приета в тежко състояние в болницата, изпаднала в кома. Тя издъхна още в шоковата зала на спешно отделение. Съпругът й Васил Кацарски бе приет с контузия на бял дроб и вътрешен кръвоизлив, интубиран е и е настанен в реанимация, с опасност за живота, където по-късно е починал. Васил Кацарски е работил като авто инструктор.

Ударът е бил много силен, откъм дясната страна на пежото, от което са изхвърчали вещи на пътниците. Сериозно увредена е и предната част на фолксвагена, но шофьорът К. Пинтийски от кв. „Грамада” и неговият спътник са се отървали без наранявания. На местопроизшествието бяха изпратени пожарникари, за да обезопасят района, който е изключително натоварен, тъй като е връзка към главен път Е-79.

Пред репортер на „Струма“ шофьорът на фолксвагена К. Пинтийски заяви, че бил засечен от пежото. Причината за произшествието се изяснява от полицията, на двамата шофьори са взети кръвни проби за алкохол.

Автоинструкторът Иван Терзийски-Терцата е известен и с многото си професии, той е и дърворезбар, майстор на тамбури, изработва и цървули в ателие в кв. „Вароша”.

Шофьорът на другата кола влезе в полицейския бюлетин, след като бе обвинен за побой през май 2016 г. пред Бюрото по труда, за което бе осъден на 1500 лв. глоба.

Черна вест покоси ЮГОЗАПАДА! Втора жертва след зрелищната катастрофа в Струмско

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене