Официално: „Марек“ пак ще играе в Самоков в Шампионската лига

марек

От „Марек Юнион-Ивкони“ подадоха официално документи за 3-ото си поредно участие в най-силния волейболен клубен турнир – Шампионска лига. Българските шампиони изпратиха целия набор от документи в централата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) днес.
“Отново ще играем в Самоков. Обсъждахме и други градове за варианти, но в крайна сметка се спряхме на “Арена Самоков”, където играхме и в досегашните ни две участия. Залата е лицензирана, а и винаги сме срещали пълно съдействие от ръководството й, като вярвам, че така ще бъде и сега”, обясни мениджърът на тима Людмил Найденов.
“Очакваме да разберем какъв ще бъде форматът тази година, както и кога ще бъде жребия. След това ще седнем да направим и програмата за подготовка”, допълни клубният началник.
“Всеки ден ни се предлагат чужденци от абсолютно всякаква народност, но сме решили да заложим на българското, както досега. Политиката на „Марек Юнион-Ивкони“ винаги е била да налага млади и перспективни момчета, които да трупат опит и да им се отварят вратите за Европа. Дори и да дойде на проби някой, трябва да е наистина много стойностен чужденец, за да го вземем”, заключи Найденов.
България има шанс да бъде с още един представител в Лигата. Това ще стане, ако от CEV уважат молбата на вицешампионите от КВК Габрово и ги включат в груповата фаза. През миналата година габровци не получиха „уайлд кард“, но предвид очакваното увеличение на броя-участници са с реален шанс да получат ОК.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене