Свържете се с нас

ВИДЕО

(ВИДЕО) Владимир Кисьов: Кмета на Гоце Делчев е типичен пример за кмет и за добро управление

Публикувано

на

Снощи в Гоце Делчев се проведе заключителна среща по проект „Община Гоце Делчев – измеренията на българското европейско членство“. Срещата бе на тема: „Българското председателство на Съвета на ЕС – важен политически и институционален инструмент за издигане авторитета на България“. Събитието бе открито от кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов, който трети мандат е и член на Европейския комитет на регионите. „Кмета на Гоце Делчев е типичен пример за кмет и за добро управление“, каза в словото си Владимир Кисьов – главен преговарящ с Европейския съюз (2000 – 2001 г.) и директор на Европейския институт от 2001 г. до момента на когото кмета Москов даде думата.

„Според мен, европредседателството е пълен провал за България“, каза от своя страна евродепутатът от партията на европейските социалисти, Момчил Неков, член на комисията по земеделие и развитие на селските райони и комисията по култура и образование.

Освен това, Момчил Неков припомни за двойният стандарт с който САЩ третира пет държави-членки на ЕС за които се изискват визи а европейската комисия не се застъпва премахване на тази дискриминация спрямо петте държави една от които е и България.

На заключителната среща по проекта, бяха презентирани работите на ученици, спечелили наградите на европейски конкурси. Това са Людмила Фончева от НПГ „Д. Талев“ която спечели първа награда в конкурса „Отечество любезно“ и авторският колектив от тримата ученика от ПМГ „Я. Сандански“ – Саня Севдева, Мирослав Пехливанов и Ивана Ангелова, спечелили конкурса „Евроскола“.

Проектът „Община Гоце Делчев – измеренията на българското европейско членство“ се финансира по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г.“

коментара

ВИДЕО

Коледен турнир по футбол за „Купата на Гоце Делчев“, стартира вчера в късния следобед /ВИДЕО/

Публикувано

на

Второто издание на коледния турнир по футбол на малки вратички за „Купата на Гоце Делчев“, в присъствието на кмета Владимир Москов, стартира снощи в зала „Неврокоп Арена“. Традицията бе положена миналата година, и въпреки символичният награден фонд, близо 200 човека изявиха желание да участват в надпреварата. Турнирът, който се провежда под егидата на общината, е напълно аматьорски и това му придава особен чар. За любителите на играта от неврокопско с пълна сила важи олимпийския принцип „Не е важна победата – важно е участието“. „За нас не са важни наградите, важно е да създадем спортен дух и празнично настроение в очакване на Коледа и Нова година“, споделиха участници в надпреварата.

Близо 100 мераклии за изявят в най-популярният спорт, сформираха 20 отбора без оглед на възраст и населено място. Да участват в турнира и тази година се записаха отбори и от съседни на Гоце Делчев общини. Заедно с резервите, отборите са от по 10 човека, като на терена за съответната среща игравт по шест човека в отбор. Организаторите очакват добра игра и феърплей от страна на всички участници в коледната надпревара. За да се проведат срещите по-прецизно, общината е ангажирала професионални футболни съдии. Срещите от турнирът ще се продължат всяка вечер от 18 ч. до 24 декември в модерната спортна зала „Неврокоп арена“ когато ще се излъчи и отборът-финалист. На официалното закриване, представили на общинската управа и обществени спортни деятели ще връчат съответните купи, медали, грамоти и парични награди на отборите, класирали се до четвърто място.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Мега скандално изобличаване на известен журналист в ефектна далавера!

Публикувано

на

Безпощадно!

Байрактарски и Стаменов с нова концепция – РЕАКЦИИ …

Мега скандално изобличаване на известен журналист в ефектна далавера!

Само в Неудобните!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ