Свържете се с нас

ВИДЕО

(ВИДЕО) Владимир Кисьов: Кмета на Гоце Делчев е типичен пример за кмет и за добро управление

Публикувано

на

Снощи в Гоце Делчев се проведе заключителна среща по проект „Община Гоце Делчев – измеренията на българското европейско членство“. Срещата бе на тема: „Българското председателство на Съвета на ЕС – важен политически и институционален инструмент за издигане авторитета на България“. Събитието бе открито от кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов, който трети мандат е и член на Европейския комитет на регионите. „Кмета на Гоце Делчев е типичен пример за кмет и за добро управление“, каза в словото си Владимир Кисьов – главен преговарящ с Европейския съюз (2000 – 2001 г.) и директор на Европейския институт от 2001 г. до момента на когото кмета Москов даде думата.

„Според мен, европредседателството е пълен провал за България“, каза от своя страна евродепутатът от партията на европейските социалисти, Момчил Неков, член на комисията по земеделие и развитие на селските райони и комисията по култура и образование.

Освен това, Момчил Неков припомни за двойният стандарт с който САЩ третира пет държави-членки на ЕС за които се изискват визи а европейската комисия не се застъпва премахване на тази дискриминация спрямо петте държави една от които е и България.

На заключителната среща по проекта, бяха презентирани работите на ученици, спечелили наградите на европейски конкурси. Това са Людмила Фончева от НПГ „Д. Талев“ която спечели първа награда в конкурса „Отечество любезно“ и авторският колектив от тримата ученика от ПМГ „Я. Сандански“ – Саня Севдева, Мирослав Пехливанов и Ивана Ангелова, спечелили конкурса „Евроскола“.

Проектът „Община Гоце Делчев – измеренията на българското европейско членство“ се финансира по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г.“

коментара

ВИДЕО

НЕУДОБНИТЕ! Жена подложена на ежедневен тормоз, побой, рекет, заплахи за убийство…

Публикувано

на

Нова покъртителна история показва Методи Байрактарски в рубриката си „БЕЗУМИЦИ“

42-годишната Мария разказа истинската история за нейното отвличане. Това което разпространиха медиите не е истината. Тя изля мъката си и страховете си. Имало е ежедневен тормоз, побой, рекет, заплахи за убийство… Гледайте  в онлайн поредицата  „НЕУДОБНИТЕ“.

Вижте и безпощадният коментар на Веселин Стаменов и Мариета Димитрова!

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Класноурочна „симфония“ създадоха учениците и учителите в НПГ в Г. Делчев

Публикувано

на

Интердисциплинарният урок  на тема „Симфония“ бе елегантно предизвикателство да се разчупи класическата урочна рамка и неочаквано, но с фина логичност да се обединят в естествена взаимовръзка биология, химия, физика, музика и литература.

Такъв нестандартен модел на урок бе представен  от преподавателите и учениците в Неврокопска професионална гимназия „Д.Талев“ в Гоце Делчев.   Темата-  феноменът  „Светлина“ –  стартира с библейския текст за сътворението на света , асоциативно се вплете в звуците на „ Четирите годишни времена“ на Вивалди, за да излезе от въображаемия свят на изкуството и да  поеме по реалните пътища на науката, където  светлината бе разгледана от гледната точка на физиката, химията и биологията. Целта на урока бе да се представи връзката между светлина, фотосинтеза, хранителни вещества, здравословно хранене и здравословен начин на живот, като се  използва за обща рамка структурата на музикалното произведение  симфония.  Всички елементи на симфонията намериха оригинално приложение в урока. В него „ симфоничният оркестър“ бе съставен от ученици – научни работници във физически и химически лаборатории, биолози – новатори, диетолози, лекари, фармацевти, спортисти, шеф-готвачи. Учениците експериментираха, доказваха  по химичен път наличието на нишесте и белтъци, също така функционалните групи, които изграждат въглехидратите; представени бяха фазите на процеса фотосинтеза. Научните и експерименталните факти бяха практически вложени в съвети и тестове за здравословно хранене и здравословен начин на живот. Учениците се превъплътиха и в лекари – гастроентеролози и диетолози, провеждащи  импровизирани прегледи; както и във фитнес инструктури, даващи практически съвети за здравословен начин на живот.  Също така полезни ястия бяха предложени и от шеф-готвачите на НПГ. Урокът бе широкоспектърен, многопластов, но най-вече с практическа насоченост и  с висока степен на полезност. В него бяха обединени ученици от 8,9,10 клас с общи интереси по природни науки. Преподавателите използваха богат набор от интерактивни методи и техники на преподаване, но доминиращият бе проектният метод, при който учениците, напътствани от учителите си, сами създаваха и защитаваха своите проектни задачи.

    Интердисципринарният урок бе наблюдаван от старши експерт по природни науки при РУО- Благоевград – г-жа Стоянова, от Ръководството и преподаватели на НПГ,  както и от   преподавателите по природни науки от  училища в общината и от Сатовча.  Неслучайно бе избрана и датата за интерсеното събитие – в наверечието на 22 март – Световният ден на водата.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ