ДАЛАВЕРИТЕ НА ИЗМАМНИЦАТА СТАНКА РОГАЧЕВА ИЗЛИЗАТ НА ЯВЕ!!! РАЗСЛЕДВАНЕ НА ТОП ПРЕСА: ПОТЪРПЕВШИ ПРОГОВАРЯТ!

Ние от Топ Преса пак сме по следите на едни далавери на една жена, която бих казал е безскрупулна. Станка Рогачева от години прави това нещо. Нещо, което се случва и много хора го знаят, но си затварят очите или ги е страх да говорят. Ние намерихме две дами, които ще разкажат. Ще скрием техните лица и ще им променим гласа, за да нямат проблеми след това. Даваме думата да разкажат какво знаят за тази госпожа, която извършва тези незаконни и обидни спрямо хората действия.

– Със Станка Рогачева се познаваме от много години. Първоначално изглежда, че тази жена не мами никого и помага на хората с увреждания. Но се оказва, че таргетната и група е диабетно болни и основно се занимава с хората, които имат полинервопатия. При тях се полага по закона за социалното подпомагане ортопедични обувки. Тази жена първоначално работеше с Горна Баня. Сега доколкото съм разбрала работи с Пловдив. Каква е самата схема, с която тя играе накратко ще обясня. Взима им молбите. Тъй като на всеки един такъв болен се полага един зимен и един летен чифт обувки. Тя им взима молбите  вместо самите хора да си ги подават в съвета, тя отива и вместо тях ги подава. След одобрението на Директора на социално подпомагане, тя лично ходи и дава самата поръчка в /до момента, в който аз съм присъствала/ в Горна Баня. Дава им за самите обувки, но вместо да им поръча скъпи обувки тя поръчва от най-евтините. Давам пример: ако едни скъпи обувки струват 300 лв. тя им поръчва за 100 лв. Всъщност разликата в цената тя си ги прибира в джоба. Имат право и на ремонт за тези обувки. По същият начин има някаква схема и тя прибира и парите, които са за ремонт на обувките. Нейната наглост не спира дотук. Тя на всеки един човек взима по 50 лв. за пътни, за да им отнесе тази молба. Мами ги по същият начин и с лизингови кредити. Кара хората да взимат на тяхно име някакъв уред на лизинг. Лъже ги, че след това ще им дава парите за този лизинг. Всъщност дава една или две вноски и след това спира да им дава. Тези хора са принудени след това да и изплащат нейните уреди. Тази жена взимаше на самите инвалиди членски внос. Той е по 5 лв. на година. Лъжеше ги, че за този членски внос на Нова година ще им дава храна и пакети. Всъщност какво правеше тя. Ходеше по фирмите. Взимаше страшно много храна, която и даряваха. Мога да цитирам „Сладък дом“ и почти всички складове в Търговия на едро. Взимаше и от една жена бельо. От „Земя и хляб“ също взимаше. В общи линии мога да кажа, че  събираше голямо количество  дарения. При нея членуваха над 500 инвалида. По 5 лв. вие сами можете да сметнете, че това са 2 500 лв. на година членски внос. А тя раздаваше най-много на 10-20 човека храна. Всичкото останало количество си го прибираше в къщи в мазето. След което си я раздаваше на дъщеря си, която живее в Македония. Разнасяше я на познати. Не и на хората, които действително имаха нужда от това. Трупаше всичко в мазето. Тя работеше и с Гоце Делчев. Там също имаше клуб на инвалидите. Обхванала е цялата гоцеделчевска област със същата схема.  По същият начин ги мами с обувките, по същият начин ги мами и с храната. И там хората и пълнеха багажника с багаж и храна. Никога не се прибираше празна. Винаги беше с пълна кола с хранителни продукти. Това е допълнително облагодетелстване в нейна полза. Тази храна тя си я използваше лично за лични нужди. Не за това да помогне на хората.

Дело успяхте ли да заведете?

Не успяхме да стигнем до дело, а само до прокуратурата. Не успяхме да съберем необходимите доказателства, които съдийката чакаше.

Още една свидетелка ще ви представим. Свидетелка на тези кражби и далавери. Вие на какво сте ставали свидетел.

– Аз съм ставала свидетел на кражбите от холандците. В клона на Пощенска банка имаше банкова сметка, в която холандците превеждаха за Коледа и за Великден суми.

 

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене