Започна Международният детско-юношески театрален фестивал „Арлекин”

Със закачките на водещите  Арлекиндо и Арлекинда  и спектакъла  „Копче за сън„ на Валери Петров се постави началото на V Международен детско-юношески театрален фестивал „Арлекин”, който в рамките на три дни ще радва малките приятели и почитатели на Мелпомена.   Събитието се организира за пета поредна година под патронажа на кмета на Община Перник със съдействието на ЦПЛР – Обединен детски комплекс.

Сред гостите на  официалната церемония по откриването на феста  в Обединения детски комплекс бяха кметът Вяра Церовска, нейният заместник по образование и култура Севделина Ковачева и секретарят на Общината Радослава Манова.

„Щастлива съм да бъда тук на този прекрасен фестивал. Това е една невероятна среща на младите и талантливи актьори в Перник, страната и чужбина. Сцената е изпълнена с много усмивки , красота и настроение , които могат да се видят на 6, 7 и 8 юни. Надявам се перничани и много гости на града да бъдат ваши зрители, да се възхитят на това, което вие правите, на творчеството, таланта и артистичността, която ще бъде на сцената на Обединения детски комплекс . Желая успех и успешно представяне на всички“, сподели кметът Вяра Церовска

В рамките на три дни от 6 до 8 юни в Перник ще си дадат среща 250 талантливи млади хора, които ще представят на сцената на Обединения детски комплекс 16 спектакъла.

Участие ще вземат театрални състави от Враца, София, Благоевград, Банкя, Кнежа, Велинград, Симитли, Нова Загора, с. Владая, побратимения град Лесковац- Сърбия. Разбира се, че във фиестата ще се включи и популярния пернишки  детско-юношески театър „Мускетарите“   с ръководител Ваня Михова.Трупата е носител на престижни награди от национални и международни фестивали, а всяка година негови възпитаници биват приемани в НАТФИЗ.

 

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене