Васил Найденов ще пее на сцената в Благоевград по време на Годишни Музикални Награди 2018

На 16 юни (събота) в Благоевград – първия град в България, обявен за град-посланик на българската музика, ще се проведат 16-тите Годишни Музикални Награди на БГ Радио.

Както всяка година, на най-авторитетната и устойчива музикална церемония в България, се връчват статуетки, присъдени изцяло от слушателите на БГ Радио на музикантите с най-впечатляващите постижения за 2017. И тази година сцената на Годишни Музикални Награди традиционно ще даде силен старт и на новите песни на българските изпълнители, а входът за публиката е свободен.

Наградата БГ Посланик 2018, която се определя от екипа на БГ Радио, ще получи забележителният хор Мистерията на българските гласове. Създаден преди 65 години, той популяризира българската музика и фолклор по цял свят. С няколко номинации и една награда Грами и 20 години след последния си издаден студиен албум, певиците от Мистерията на българските гласове са готови с нов проект. Албумът „BooCheeMish“, композиция от който ще изпълнят на церемонията, е с участието на един от най-ярките световни гласове – австралийката Лиса Джерард.

В Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2018 участие ще вземат група АХАТ, Васил Найденов, Ирина Флорин, Мистерията на българските гласове, Михаела Маринова, Михаела Филева, Поли Генова, Рут Колева, Стенли и групата му, СкандаУ, 4Magic, EVA, DARA и Pavell & Venci Venc’ и много други.

Ключов емоционален момент в церемонията се очаква да бъде връчването на почетна награда на композитора, написал едни от най-красивите български песни – Тончо Русев. Специално за него на сцената в Благоевград на Годишни Музикални Награди на БГ Радио за първи път се качва Васил Найденов.

За пета поредна година ще бъде връчена и специалната награда „Ана Мария Тонкова“ за БГ Вдъхновение. Наградата е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика. Тази година, статуетката, която реално се определя еднолично от eкипа на радиото, ще получи легендарната рок група АХАТ.

Припомняме, че победителите в категориите изпълнител, клип, текст, албум, видеоклип и песен ще бъдат избрани от слушателите на радиото. Гласуването тече на www.bgradio.bg, а последен срок е 00:00 на 15 юни.

NOVA ще излъчи церемонията по раздаване на Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2018 на 17 юни /неделя/ в 22:30 часа.

Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2018 се реализират с подкрепата на VIVACOM, Дженерали Застраховане АД и Nescafe Dolce Gusto.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене