Съдят кмет от Югозапада за изготвяне на фалшиви документи

Кметът на петричкото село Самуилово Кирил Стоянов е призован като обвиняем от Районна прокуратура –Разлог, за съставяне на документ с невярно съдържание. Кирил Стоянов, е трети мандат управник на подгорското село, но при признаване на вината му от районен съд Разлог, той ще се прости завинаги с кметския стол.

Преди време, той отрече да е съставял документ с невярно съдържание, а думите му бяха чути от колегите му пред сградата а община Петрич. Кирил Стоянов вчера не отговаряше на повикванията по телефона си, а пускаше музика.
Апелативна прокуратура София обаче разпространи обвинителния акт срещу кмета на с. Самуилово, който се очаква да бъде внесен за разглеждане в съда в Разлог.

Според него единият обвиняемия изпълнявал длъжността „кмет“ на село. В това качество, в кръга на службата му, той имал право да удостоверява подписите на лица върху частни документи, които не подлежат на вписване. На 09 февруари 2015 г. в канцеларията се явили обвиняемият и неустановено по делото лице. Били му представени пълномощно и пет декларации по чл. 264, ал. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. В частта „упълномощители“ неустановеното лице изписало с ръкописен текст имената на бащата и четирите сестри на И. К. и положило в присъствието на кмета подписи срещу всяко от тях.

По този начин на документа бил придаден вид, че посочените в него лица упълномощават единият да ги представлява пред нотариус и да прехвърли правото на собственост върху поземлен имот и сграда в село Краище. По същия начин били подписани и декларациите за липсата на задължения по ДОПК. Кметът извършил надлежна заверка на документите. По този начин той удостоверил неверни обстоятелства, а другият обвиняем, няколко дни по-късно ги използвал като доказателство за посочените обстоятелства пред нотариус в нотариално производство за прехвърляне на правото на собственост върху имота. Единият е обвинен за съзнателно ползване на неистински частни документи в нотариална кантора в град Разлог, а другият – за съставяне на официални документи в качеството му на длъжностно лице, в които удостоверил неверни обстоятелства. Предстои разглеждане на делото в съда.

К. Стоянов е известен с това, че подарява на родителите на всяко новородено бебе в селото му по 50 лв. , а при навършване на годинка дава още 50 лв. Изработва за своя сметка годишен календар на новородените деца, който раздава като подарък. Той е семеен с три деца. На последните избори за местна власт той игра на балотаж със зетя на петрички бизнесмен и победи с малко в гласовете. Той винаги е казвал, че въпреки несъществуването на НДСВ, той си остава такъв, тъй като царистката партия му дала път в живота и кметуването му досега.

Венко Стефанов

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене