Запечатаха с лепенки къщата в кв. „Аджария“, сборен пункт на последователите на „Свидетелина Йехова“в Петрич

Къщата, в която последо­вателите на сектата „Сви­детели на Йехова“ в квар­тал „Аджария“ в Петрич практикуваха учението си от години е запечатана с лепенки по разпореждане на петричката полиция и екип на община Петрич.

Те обаче продължават да практикуват сектански­те си възгледи по улици­те на града и най-вече на моста до спортната зала „Арена Петрич“. Жители­те на квартала въстанаха против пасторите, които са чужденци от Испания и Великобритания, и с дписка поискаха намеса­та на властите в община Петрич. Те редовно полу­чаваха в пощенските си кутии рекламни брошури, с цел привличането им в редиците на сектата, про­повядваща да не се дава кръв, както и отбиване на военна служба. По време­то на кмета Вельо Илиев се състоя кръгла маса по проблема, организирана от ВМРО и архиерейското наместничество в лицето на отец Ангел Кочев.

Сек­тантите обаче продължи­ха дейността си, въпреки предупреждението, че са нежелани на територия­та на Петрич. Те обаче не само че не спряха да про­повядват, но и завзеха бившия дом на евангелис­тите в новата ромска ма­хала. Прокудените евенге­листи се настаниха в къща в близост до СБА, но и там сектантите от Свидетели на Йехова ги изгониха. В момента в града има ня­колко обекта където се извършват проповеди от чуждите пастори сред населението на града. Най-новият е в квартал „Дълбошница“, като пас­торите на всяка сбира раз­давали на присъстващите хранителни продукти за зарибяване.

Венко Стефанов

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене