Рая Зашева отново безапелационна на международен турнир по плуване

рая зашева

Младата надежда на плуването Рая Зашева продължава да трупа престиж за благоевградската школа. 12-годишното момиче за пореден път завоюва купата за най-добър плувец по точките на FINA за деца, родени през 2003 година на международния турнир по плуване в Скопие, който се проведе този уикенд. От началото на годината това е трета подобна индивидуална купа за талантливата плувкиня. Младото момиче също така бе над всички във възрастовата си група на международните турнирите в сръбския град Лесковац и София.
Благоевградските плувци от ПК „Пирин“ завоюваха общо 14 медала от международната надпревара. Конкуренцията на турнира бе много голяма. В него взеха участие 329 деца от 31 клуба от Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия, Албания Косово и България.
Рая Зашева донесе общо 4 медала – 2 златни на 50 и 100 м гръб и сребърни на 50 и 100 м свободен стил. Това бе напълно достатъчно, за да завоюва индивидуалната купа за най-добър плувец.
Василена Георгиеева също се завърна с 4 медала от Скопие. Тя бе най-бърза на 50 м бруст, спечели два сребърни медала – на 50 м гръб и 50 м свободен стил, и се окичи с бронзов медал на 50 м бътерфлай.
Любомира Стамболийска се окичи с 3 медала – 2 сребърни на 50 и 100 м гръб, и бронзов на 200 м.
Димитрина Ресенска завоюва 3 бронзови отличия – на 100 и 200 м бътерфлай и 1500 м свободен стил.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене