Жълт код за обилни валежи в 13 области на страната днес

Жълт предупредителен код за обилни валежи и гръмотевични бури е в сила в 13 области на страната за сряда сочи справка в сайта на НИМХ към БАН. Кодът е обявен в областите: София, София-област, Благоевград, Кюстендил, Перник, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Сливен, Кърджали, Хасково и Ямбол.

Преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в югозападната половина от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Остават условията за градушки. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 28° и 33°.

 За Гоце Делчев  максималната температура днес ще е 28°, а минималната 14°,

Благоевград 28°/12°,

Банско 25°/12°,

Сандански 30°/17°,

Разлог 26°/13°,

Дупница 26°/11°,

Кюстендил 27°/11°,

Перник 27°/12°,

Петрич 30°/17°

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане малко по-ниско от средното за юни.

Над планините преди обяд ще има и слънчеви часове, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места, главно по южното крайбрежие ще превали и прегърми. Максимални температури на въздуха: 25-28°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене