Наказания и оставка заради Владо Кузов. Членската му книжка невалидна, вече не е член на ДПС

Издадената членска книжка на Владимир Кузов е невалидна и той вече не е член на ДПС. Това съобщи лидерът на движението Мустафа Карадайъ на брифинг в центъра на партията.

„За всички нас ДПС е кауза. Ние изповядваме общочовешки и европейски ценности. Компромис с ценностите не правим”, заяви Карадайъ. Той поясни, че разбрали от медиите за казуса с приемането в редиците на партията на лице, осъждано за педофилия. Направена била проверка, която установила нарушения на усилията и реда за приемане на нови членове, заложени в устава на ДПС.

Така снощи е имало и заседание на Областния съвет на ДПС в София град. Едно от решенията е именно това, че членската книжка на Кузов е невалидна. Другото решение е за освобождаване на Антон Тепавичаров като шеф на местната организация в район Оборище, където Кузов бе приет. Третото решение е за изключването на Тепавичаров от ДПС.

Карадайъ обясни още, че днес оставка е подал и председателят на Областния съвет на ДПС в София град Нихат Кабил. Днес това е било обсъждано и на заседанието на ЦОБ на партията, което на свой ред е решило да приеме оставката му.

„Уставът на ДПС и всички решения на партията са задължителни у всички членове трябва да ги спазват”, обясни Карадайъ и уточни, че при нарушения се налагат наказания.

/монитор

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене