Жителите на село Рупите не са против изграждането на ваканционно селище!

Кметът Георги Атанасов: С комплекса ще се развие туризмът, сега идват хора и ги настанявам в Петрич и Сандански по квартири

Никой от жителите на село Рупите, не е против изграждането на ваканционното селище в местността в близост до горещите извори. Това каза вчера кметът на курортното село Георги Атанасов, потърсен за коментар за подписката която се разпространява в социалните мрежи срещу инвестиционното намерение на петричкия бизнесмен Валентин Парапунов за строеж на селище от 10 къщи.

“Доколкото знам, такова е и становището на археолозите, начело с Вагалински, които копаят на античния град Хераклея Синтика“, поясни Атанасов. Той лично е поставял на няколко пъти информационни табели, когато е трябвало да се издава разрешително за строежа и придружаващите го документи от институциите. Твърдя, че никой тогава не протестира. Сега, след години се намерили хора извън селото да искат отмяна на строежа“, гневи се кметът, който по телефона скръцна със зъби на всички 18 000 души, които са положили подписа си върху подписката. “Най-много да накарат ромите, които идват на плаж на гьоловете, да не идват повече“, каза в защита на бъдещия градеж управникът на село Рупите.

В 15 часа мина и полицейски екип, който по думите на кмета патрулира от вчера обстановката в района на археологическите разкопки и бъдещето ваканционно селище на бизнесмена В. Парапунов. Досега хората, които идвали на екскурзия в селото, нямали къде да пренощуват. Това налагало често пъти той да търси услугите на хора извън Рупите, в Петрич или Сандански, където да бъдат настанявани на квартири.

Венко Стефанов

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене