Лятна детска школа организира Регионалният исторически музей в Благоевград

За поредна година през месец юни Регионалният исторически музей – Благоевград организира Лятна детска музейна школа за деца на възраст между 6 и 13 години.

Тази година тя ще отвори врати на 6 юни от 10:30 часа във фоайето на музея. Вече традиционно наложилата се школа ще провежда занимания до 29 юни.

Лятна музейна детска школа включва разнообразни занимания с образователен характер. Заниманията се осъществяват по специално изготвена програма от специалисти и има за цел полезното и забавно прекарване на първите ваканционни дни на децата.

На 6 юни официално ще бъде открита и изложбата „Изложба в обем – възприятие чрез допир. Животните на Черно море „. Събитието ще бъде част от официалното откриване на лятната школа. Изложбата представлява макети на 15 вида риби и 2 вида медузи, черупки от черноморски мекотели, морски кончета и игли. 3D макетите са изработени в естествени цветове и размери. Te могат да бъдат докосвани, което дава възможност и на хората със зрителни увреждания да „надзърнат“ в уникалния подводен свят на Черно море. Цялата информация е представена на български, английски и брайл.

/бнр

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене