Милена Хоай Нгуен: За колекцията ми от спортни клинове, се вдъхновявам от красиви гледки!

Милена, представи се на нашите читатели…

– Здравейте, казвам се Милена Хоай Нгуен, моден дизайнер и художник. Родена съм в Благоевград. Имам сестра Ина, а родителите ми са познати на доста благоевградчани – Василка Ковачева и Нгуен Ван Хоай (или „кабелният бос“), които все още се занимават с кабелна телевизия, но и с износ на българска козметика и торове за Виетнам.

Как се зароди интересът ти към изкуството и модата?

– Още от малка обичам да рисувам. Предполагам, че съм го наследила от майка си, която трябва да отбележа, че има доста добри творби. В основното училище не изпъквах най-много с художествените си качества, тъй като в класа ми имах двама съученици, които определено имаха талант. Но без здрава работа, талантът не се развива, а именно наблегнах на работата. Влязох в Национална Хуманитарна Гимназия „Св.Св.Кирил и Методий“, след различни участия и курсове по рисуване при Бисер Грънчаров. Въпреки притеснението ми от френския език, най-много исках да вляза с рисуване. От всички изпити след седми клас бях показала най-добри резултати само за тази специалност. До колкото си спомням влязох на едно от първите места на класацията по рисуване. Бяха страхотни години в гимназията- пътувания, пленери, веселби с незабравими приятели.  Имах различни участия в този период от живота си, както в областта на рисуването, хобитата ми, така и с първите ми стъпки в областта на модата.

Разкажи ни за опита ти с модата?

– Още от основното си образование, когато изискваха от нас да напишем какви искаме да станем когато пораснем, аз пишех – МОДЕЛ. Така, в тийнейджърските си години тръгнах на курсове в „БГ-моделс“, където усъвършенствах походката си, натрупах известен опит за фотосесии от различни ревюта, снимки за списания и други участия за известни марки. Постепенно покрай участията си започнах да печеля награди…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене