Свържете се с нас

Интервюта

Антон Коцев: Надявам се синовете ми да останат в България!

Публикувано

на

Уважаеми читатели на вестник Топ Преса, много често казвам, че най-хубавото в работата ми е срещите с много хора… сред, които и уникални личности! С една такава личност се запознах, благодарение на колежката от БТВ Ирина Жерева. Става дума за бившият боксьор Антон Коцев, баща на близнаците Велизар и Димитър от Симитли, които отидоха на абитуриентския си бал, облечени като хайдути.

Представям ви бащата на двамата абитуриенти,  към които обърна поглед цяла България. Две момчета, футболисти облечени като войводи с моми и оръжия. Откъде дойде тази идея?

– Идеята си е изцяло тяхна. Преди около половин година, когато мислехме как да стане целият бал, се заформи тази идея. Те си решиха да излязат като хайдути, тъй като членуваме в сдружение „Хайдути“. Решиха да се облекат в носии. Приятелките не трябваше да ги увещават тъй като те се занимават с народни танци. Даже се зарадваха много. Носиите са автентични, шити. Правени са от единственият майстор в България, който шие носиите на ръка. Иван Тонев се казва. Той също е член на сдружение „Хайдути“. Буквално носиите бяха довършени в седем и половина сутринта на същият ден. Финалните штрихи бяха сутринта. Момичетата бяха също с автентични носии, македонски.

Кажете нещо за това сдружение, в което членувате? Нищо не съм чувал за него.

– Ние сме доста човека ентусиасти от цяла България. Сдружението не е от скоро. Регистрирано е в Пловдив, но имаме представители от цяла България. От София, Симитли, Варна, Лом. Почти всички краища на България. В момента дори заснемаме филм. Имаме документален филм за носията, който представяме по училищата. Напълно безплатно. Човек трябва само да се свърже с нас. Отиваме в училището, в което ни канят. Показваме филмчето. Разказваме за носиите. Разказваме за хайдутите кои са били и с кои са се борили. Показваме старинни оръжия на децата. Целта е колкото се може повече деца да се запознаят с историята на България, с фолклора на България. Виждаме че все по малко внимание се обръща на това нещо. Искаме все повече млади хора да запознаем.

За филма какво ще кажете? Това е една много мащабна продукция?

– В момента се заснема. Има трейлър в youtube.com. Казва се „Смутни времена“. Нямаме спонсори, нямаме нищо. Парите ги осигуряваме ние. Всеки един от нас си дава своя дял. Мъчим се филма да стане възможно най-добър…

 

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

коментара

ВИДЕО

СВОБОДНИ ДУМИ епизод 1! За Свободата на словото и новина ли е, че един журналист е осъден!

Публикувано

на

Първото коментарно и аналитично предаване на Топ Преса, публицистичната сензация СВОБОДНИ ДУМИ стартира пред иминути в нашия канал Топ Преса в https://www.youtube.com! Можете да го гледате тук :

коментара

Продължете с четенето

Интервюта

Първо в Топ Преса! Генерал от Тешово командва втора Тунджанска механизирана бригада в Стара Загора!

Публикувано

на

„Генерал от с. Тешово командва 2-ра Тунджанска механизирана бригада в гр. Стара Загора”.

Бригаден генерал Стоян Шопов встъпи на 15 август, в длъжност „Командир на 2-ра механизирана бригада”. Той прие длъжността от досегашния командир бригаден генерал Костадин Кузмов. На тържествения ритуал, който се проведе в района на Тунджанската механизирана бригада в гр. Стара Загора, присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, както и офицери и цивилни служители от командването на Сухопътните войски.
Генерал-майор Михаил Попов поздрави новия командир на бригадата и му пожела бъдещи успехи на командирското поприще.
Бригаден генерал Стоян Шопов благодари за оказаното доверие и за подкрепата на досегашния си командир, за споделения опит по време на службата и за здраво поставените основи, върху които военнослужещите от бригадата да стъпят и да продължат да надграждат. Той заяви, че личният състав притежава потенциал и способности за успешно справяне с предизвикателствата и изрази увереност, че „бригадата ще пребъде като елитно формирование от състава на Сухопътните войски“.

Церемонията завърши с преминаване в тържествен марш на формированията от бригадата и официално подписване и утвърждаване на Акта за сдаване и приемане на длъжността „Командир на 2-ра механизирана бригада”.

Бригаден генерал Стоян Шопов е роден през 1970 г. в с. Тешово, Благоевградска област, където завършва основното си образование. След завършване на средното си образование в Техникум по електротехника в град Гоце Делчев е приет в Техническия университет в София през 1988 г., но по тогавашните закони е трябвало да отбие войнишката си служба преди да поеме по студентския път. 

ОТКРОВЕНО И СУПЕР ИНТЕРЕСНО ИНТЕРВЮ С БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ СТОЯН ШОПОВ ОЧАКВАЙТЕ ТОЗИ ПЕТЪК СПЕЦИАЛНО ЗА ВЕСТНИК ТОП ПРЕСА – ЮГОЗАПАДНИЯТ ТАБЛОИД! 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ