Общинският съвет – Кюстендил прие четиригодишна програма за опазване на околната среда

В момента общинската администрация в Кюстендил работи по отношение на разширяването на системата за видеонаблюдение, с цел опазване на обществения ред. Това каза кметът на Кюстендил Петър Паунов по време на сесия на Общинския съвет в града. Паунов беше категоричен, че звеното „Общинска охрана“, съвместно със служителите на МВР, ще санкционират вандалите, които чупят и унищожават ремонтираните райони.

На заседанието си днес съветниците в Кюстендил приеха четиригодишна програма за опазване на околната среда. Програмата съдържа и план за действие, в който са разписани конкретни мерки за опазване на околната среда в региона. Един от приоритетите е изграждане на регионален център за третиране на неопасни отпадъци на територията на Община Дупница и общинска претоварна площадка. Предвидено е и закупуване на нова съвременна техника за обслужване на претоварната площадка към регионалното депо. В програмата са включени и мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух.

Съветниците отпуснаха средства за жителите на общината със здравословни проблеми, ремонт на храм и подпомагане на театралната школа към Обединения детски комплекс в Кюстендил.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене