Гришо с нов рекорд, все по-близо е до Топ 10

Григор Димитров

Доброто класиране му осигури по-лесен жребии за Ролан Гарос

Българската звезда Григор Димитров продължава да се изкачва в ранглистата на АТР и да чупи рекордите на родния тенис. Хасковлията скочи с още две места нагоре в нея. Миналата седмица той беше 14-и но след страхотното си представяне на Мастърса в Рим, където стигна до полуфинал, вече е под номер 12 в света. Активът му е 2515 точки, постигнати в 23 турнира. Само 300 точки го делят от позиция в Топ 10, където на последната от нея сега се намира японецът Кей Нишикори.

Следващото участие на Гришо е във втория за годината турнир от Големия шлем – Ролан Гарос. Той започва на 25 май в Париж. При добро представяне там, той като нищо може да пробие в Топ 10, нещо доскоро немислимо за български тенисист.

Към момента Григор е поставен под № 11 в турнира, тъй като възстановяващият се от операция в китката Хуан Мартин Дел Потро, който се намира под №7 в ранглистата, няма да играе в Париж. До стара на Откритото първенство на Франция остава още седмица и можем да станем свидетели на още откази, които да доведат до промяна на списъка с поставените.

Това означава, че за първи път в своята кариера Димитров ще намери място сред поставените под номера от 9 до 16 на турнир от Големия шлем и при евентуално достигане до третия кръг на Откритото първенство на Франция, там Гришо ще срещне тенисист от №17 до №24, а именно един измежду Робредо, Гулбис, Андерсън, Долгополов, Алмагро, Янович, Монфис или Вердаско. 

Днешният прогрес в ранглистата ще осигури по-благоприятен жребий за Димитров и в четвърти кръг, където ще избегне сблъсък с Топ 4, тъй като в тази фаза на турнира те ще се изправят срещу играчите от №13 до №16, докато съперници на поставените между №9 и №12, сред които е и хасковлията, ще бъдат тенисистите от №5 до №8, т.е. Ферер, Бердих, Мъри или Раонич.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене