Македонските превозвачески фирми, регистрирани в Петрич, отказаха да подкрепят колегите си при мирния протест на Кулата

 Македонските превозва­чески фирми със седалище на регистрация в Петрич отказаха да се включат в мирния протест на коле­гите си от цялата благо­евградска област състоял се на граничния пункт Ку­лата. Това съобщи шеф на петричка фирма, занимава­ща се с межународен пре­воз, Димитър Апостолов, който присъства на гранич­ния пункт с колите си с ос­таналите петрички фирми около 10 на брой. Всички те участваха в мирния про­тест от 11 до 14 , в знак на протест срещу т.нар. пакет „Мобилност“.

 Протестът, на който се събраха около 100 товарни автомобили от цялата благоевградска об­ласт образува километрич­на опашка, но встрани от основния път, без да създа­ва проблеми на премина­ващите за съседна Гърция. Въпреки, че шефовете на шофьорите които работят при македонските си рабо­тодатели не дойдоха с ко­лите си на мирния протест, те подкрепиха колегите си от петричките фирми в знак на солидарност към исканията.

 При положение, че не бъдат чути и не бъдат отменени мерките, като прибиране на колите след три седмици в родината им, протестът ще бъде под­новен, този път ефективно със затваряне на граница­та при ГКПП-Кулата или ще отидат с колите директно на протест в Брюксел, за­каниха се още протестира­щите.

Венко Стефанов

Вестник “ ТОП ПРЕСА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене