Продайте всичко в Петрич и идвайте с майка ми в Германия! Тук животът е рай!

„Обмислям предложение­то, което синът му Алексан­дър направи към мен и майка му, да прода­дем всичко в Петрич и да заминем да жи­веем в Германия при него“, това призна лик­видаторът на МБАЛ „Рокфелер“ –Петрич, Иван Митушев. Синът на Митушев е бивш иг­рач на ФК „Беласица“, който в момента играе в германски отбор. За­разен от природата, от чистотата, и от подре­дения начин на живот, Александър, който за петричките му фено­ве е Чикаго, призовал семейството си да отидат да живеят при него.

Баща му и майка му все още умуват над предложението на сина им, но отговор ще има и той ще е до дни, обяви главата на фамилията, който изпълнява длъжността лик­видатор на бившата петрич­ка болница. Преди това той бе ликвидатор на общинско­то дружество „Фарма Петра“, което е в съдебен процес. Митушев живее в къща сре­щу четвърто основно учи­лище, където на приземния етаж някога бе офиса на фир­мата му с ченгето от ДС Юри Смуков за бира и безалко­холни напитки. Тя бе закри­та, и двамата съсобствени­ци се разделиха, като поеха самостоятелно по своя път. Митушев предпочете да се занимава със земеделие, като направи ранчо с прас­кови край Петрич.

Смуков отдавна живее в столицата и рядко идва в града, в кой­то има къща в съседство с бившия депутат от ГЕРБ-Ми­тко Захов и екслидерката на ДПС, Атушка Маркова. В този град става все по трудно за живеене, бе констатацията на ликвидатора, който не скри, че идеята на сина му си стру­ва и възнаме­рява да пробва новия начин на живот въпреки годините си. „На всички ликви­датори на об­щинска фирма „Фарма Петра“ не им върви“, ко­ментираха вче­ра петричани. Първият, Митко Андреев, почи­на, сега и Иван Митушев въз­намерява да се оттегли от поста си, като емигрира при сина си, с надеждата да посрещ­не старините си в подредена държава, каквато е Герма­ния.

Венко Стефанов

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене